Izvor: Alo
27.09.2021 u 12:35
0

TUGA: Preminuo legendarni košarkaš PARTIZANA!

Legendarni košarkaš Partizana, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih strelaca u istoriji crno-belih, Boban Petrović, preminuo je jutros u Južnoafričkoj Republici.

PROČITAJTE JOŠ: ODLUČENO PROTIV KOGA ĆE IGRATI VATERPOLISTI CRVENE ZVEZDE

Nakon što je nedavno doživeo saobraćajnu nesreću, Petrović je poslednjih nekoliko dana života proveo u bolnici.

Zbog kovid mera, kontakt je bio vrlo ograničen, a jutros je sve zatekla vest da je prestalo da kuca srce legendarnog krilnog centra crno-belih.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-belih. Boban Petrović je bio i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su „plavi“ osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju. 

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA IMA NOVE BOKSERSKE ŠAMPIONE: Najbolji idu na Svetsko prvenstvo

U dresu Partizana, Petrović je osvojio dva međunarodna kupa „Radivoj Korać“ (1978. i 1979.), dve titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981. ) i kup SFRJ (1979.) Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najboji strelac u istoriji kluba. 

Ostaće upamćena anegdota sa vraćanjem lopte na utakmici Olimpija – Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma, Petera Vilfana, koja je ostavila sve aktere meča u čudu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter