Izvor: Objektiv
28.09.2021 u 10:25
0

AKTIVNIJE I ZDRAVIJE: Četiri razloga zbog kojih vaše dete treba da ODRASTA uz kućnog ljubimca

Potrudite se da mu nabavite psa ili mačku

 PROČITAJTE JOŠ: „NAPRAVIO SAM DIVAN MOST IZMEĐU NJUJORKA I BEOGRADA“: Dejan Jelača EKSKLUZIVNO otkriva trenutnu situaciju u Americi! (INTERVJU/FOTO)

Poznato je da je odrastanje sa kućnim ljubimcima mnogo lepše.

Tada se deca uče socijalizaciji i kontaktu sa životinjama.

Briga o psu može pomoći detetu da ostane aktivno.

Mališani koji imaju pse vežbaju 11 minuta dnevno više od svojih vršnjaka koji ih nemaju, a ovo su ostale prednosi. 

Briga o psu utiče na smanjenje stresa

Iako pas ne može pomoći na isti način kao razgovor sa odraslom osobom, ipak može pomoći u ublažavanju teskobe.

– Psi i mačke mogu biti veliki izvori utehe za decu kad se suoče sa izazovima detinjstva. Kad god se deca osećaju tužno, ljuto ili uplašeno, kućni ljubimci mogu pružiti verno druženje i maženje. Dokazano je da maženje ublažava stres i pomaže ljudima da se opuste – objašnjava doktor Ragen McGovan koji istražuje ponašanje pasa.

PROČITAJTE JOŠUDAJE SE ADRIJANA LIMA? Maneneka otkrila da je glumac odličan materijal za muža!

Briga o ljubimcu uči ih odgovornosti i empatiji

Hranjenje, šetanje i učestvovanje u igri s ljubimcima daju decu prvi uvid u odgovornost i obavezu. Takođe se uče empatiji dok razvijaju viši osećaj samopoštovanja preuzimajuću odgovornost za brigu o kućnim ljubimcima.

Može podstaći fizičku aktivnost

Briga o psu može pomoći deci da ostanu aktivna. Deca koja imaju pse vežbaju 11 minuta dnevno više od svojih vršnjaka koji nemaju pse. Svakodnevne šetnje, trčanje i mnogo vremena za igru daju deci priliku da izađu napolje i da se kreću.

Može poboljšati imunitet dece

McGovan kaže da celokupno izlaganje dece nekim bakterijama ljubimaca može biti korisno za njihov imuno sistem. Studije pokazuju da se bebe odgajane u bliskom kontaktu sa kućnim ljubimcem ređe razboljevaju u prvoj godini života.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter