Izvor:
25.09.2019 u 06:47
0

SRPSKI ŠEF DIPLOMATIJE NA RADNOM SASTANKU: Dačić razgovarao sa kolegama iz Kirgistana i Paragvaja!

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u utorak, u okviru generalne debate 74. zasedanja GS UN, sa šefovima diplomatija Kirgistana i Paragvaja.

Dačić je ministra inostranh poslova Paragvaja Antonia Rivasa Palasiosa informisao o aktuelnoj sutuaciji u Srbiji i regionu, kao i zastoju u dijalogu između Brograda i Prištine, zahvalivši na principijelnojoj poziciji Paragvaja u vezi sa pitanjem KiM.

Palasios je zahvalio na informacijama i potvrdio da se pozicija Paragvaja u vezi sa ovim pitanjem neće menjati, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Obostrano je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje odlični i izražena je spremnost da se uloze dodatni napori kako bi se oni dalje unapredili, posebno u oblasti ekonomije, obrazovanja, odbrane.

Dačić je podsetio na veoma uspesnu posetu Paragvaju koja je realizovana ove godine i sadrzajne razgovore koje je tada imao sa predsednikom i tadasnjim MIP Paragvaja.

Palasios je izrazio ineresovanje za organizovanje poslovnog foruma u Paragvaju na kom bi ucestvovali privrednici iz Srbije.

U razgovoru sa šefom diplomatje Kirgistana Čingizom Aidabekovim, obostrano su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi između dve zemlje i spremnost na unapređenje bilateralne saradnje i intenziviranje političkog dijaloga.

Posebno su istaknuti potencijali za unapređenje saradnje u oblasti ekonomije, saobraćaja i saobraćajne infrastrukture.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter