Izvor:
25.09.2019 u 13:12
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Od 8. decembra BG voz i do Lazarevca!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima Grada Beograda i železničkih preduzeća o pripremama za relizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa, kao i o planovima za dalji razvoj BG voza.

Vlada Srbije ulaže u razvoj i modernizaciju železnice u celoj Srbiji, ali je podjednako važno da, uporedo sa pripremom za izgradnju metroa, iskoristimo potencijal železnice za bolje povezivanje unutar Beograda, odnosno prigradskih opština sa centrom, kroz razvoj BG voza – rekla je Mihajlovićeva.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, na sastanku je rečeno da je, posle uvođenja linije BG voza koja saobraća do Mladenovca, od 8. decembra planirano i uvođenje linije za Lazarevac, a razmatrano je i uvođenje novih i uređenje postojećih stajališta BG voza.

Naš cilj je da svaki deo Beograda povežemo sa centrom grada, odnosno da posle Mladenovca napravimo direktnu vezu BG vozom i za građane Lazarevca i Barajeva – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Na sastanku je razmatrana priprema planske i tehničke dokumentacije za izgradnju beogradskog metroa, kao i planovi za razvoj logističkih centara na teritoriji Beograda.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, predstavnici "Infrastrukture železnice Srbije", "Srbija voza", "Srbija karga", "Železnice Srbije a. d.", Saobraćajnog instituta CIP i JKP "Beogradski metro i voz".

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Зорана Михајловић

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter