Izvor:
26.09.2019 u 15:41
0

PETKOVIĆ: Srpska lista jedini garant očuvanja veze između srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i države Srbije!

Srpska lista će na vanrednim parlamentarnim izborima odneti ubedljivu pobedu i osvojiti svih deset mandata u kosovskoj Skupštini, poručili su njeni predstavnici na predizbornom skupu u Gračanici.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao je da su Srbi, "posle decenije trpljenja, položili važan ispit, a to su pravednost i istina".

Naši kandidati su visokomoralne ličnosti i naša snaga je u kolektivu koji brani čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji. Naše jedinstvo je najubojitije oružje i uvek smo spremni da pokažemo kolika je snaga naše želje da odbranimo naše dostojanstvo – rekao je Popović i istakao da "6. oktobra odlučujemo o sebi, svojoj deci i budućnosti".

Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, obratio se građanima u ime predsednika Srbije i te kancelarije.

Mi smo uz Srpsku listu i kažemo iz Beograda da je jedino pobeda Srpske liste garant očuvanja veze između srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i države Srbije, ali i nastavka investicionog ciklusa Vlade Srbije, koji će do kraja godine, sa 347 projekata, iznositi više od 100 miliona evra – rekao je Petković.

On je naglasio da će se graditi u Gračanici i da će kruna tih projekata biti nova bolnica.

''Bez podela na Srbe južno i severno od Ibra", bila je poruka predsednika Srpske liste Gorana Rakića, koji je naglasio da je "sada poslednji trenutak da pokažemo jedinstvo".

Ne smemo da se delimo na južne i severne Srbe, na političke partije, na dobre i loše, svi smo mi isti, svi delimo zajedničke probleme i nedaće i zato moramo da pokažemo jedinstvo i istrajemo, jer nas tek čekaju veliki izazovi i prepreke. Znam koliko možemo da budemo snažni kada smo jedinstveni i to smo pokazali nebrojeno puta do sada – rekao je Rakić.

Dosadašnji ministar u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić poručio je da glas za ostale liste, koje se, kako je rekao, predstavljaju kao srpske, znači "da nas na prostoru Kosova i Metohije bude sve manje".

Znamo ko ste i šta ste, sa kakvim se prevarama služite. Raspisujete nekakve lažne konkurse i dajete ljudima lažnu nadu. Lažete da imate veliku podršku, a jedino vas zanima vaš lični interes. Zato 6. oktobra moramo i Petrovića i Jablanovića i Rašića i Radu Trajković da pošaljemo u političku istoriju, jednom za svagda – rekao je Jevtić.

Prisutnima su se obratili i kandidat za mesto poslanika iz Gračanice Ljubinko Karadžić i student Dušan Borisavljević, a program su svojim nastupom obogatili članovi Kulturno-umetničkog društva "Venac".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter