Izvor:
27.09.2019 u 09:42
0

ĐURIĆ OSUDIO NAPADE U KLINI: Zastrašivanje Srba!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić osudio je najnoviji napad na srpsku imovinu u opštini Klina i ocenio da je cilj nesumnjivo zastrašivanje malobrojnih Srba koji su ostali da žive u tom gradu i okolnim selima.

Ðurić je još jednom apelovao na sve albanske političke činioce da ne koriste predizbornu kampanju u pokrajini za upućivanje poruka mržnje i podsticanje napada na Srbe i njihovu imovinu, jer mir i suživot su od vitalnog interesa za budućnost oba naroda.

– Svet treba da čuje da se dve decenije od okončanja sukoba na Kosovu i Metohiji srpske kuće i dalje pale, i da pošast mržnje i ekstremizma u našoj južnoj pokrajini nije suzbijena – naveo je Ðurić u saopštenju.

On je dodao da je jasno da u ovom, kao ni u prethodnim slučajevima uništavanja srpske imovine u Klini, nije došlo do "samozapaljivanja".

Ðurić je podsetio da je u proteklih godinu dana samo na području opštine Klina zabeleženo desetak paljevina srpskih kuća i drugih napada na srpsku imovinu, što svedoči da je reč, ne o spontanim deliktima pojedinaca, već o osmišljenom zločinačkom scenariju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter