Izvor: Tanjug
29.09.2021 u 11:25
0

KINA NAJVLJUJE: Bićemo supersila u svemiru!

Kina očekuje da će 2028. godine lansirati novu generaciju svojih teških raketa, dovoljno moćnih da transportuju svemirsku letelicu sa posadom na Mesec, saopšteno je danas iz sedišta kineske Agencije za svemirsku nauku i tehnologiju (SNT).

Nova pokretna lansirna rampa za teške rakete može da manipuliše sa svemirskpm letelicom težine od 15 do 50 tona i da je lansira na put prema Mesecu, rekao je Liju Bing, zamenik glavnog konstruktora u SNTl. 

PROČITAJTE JOŠ:  Litvanija upozorava građane: Rešite se kineskih telefona!

Ova rampa bi bila dovoljno moćna i da se sonda težine 12 do 44 tone lansira na put ka Marsu, rekao je Liju novinarima na velikom aeromitingu u južnom gradu Žuhai, ne navodeći preciznije podatke.

Kina i dalje zaostaje za SAD u tehnologiji i iskustvu sa svemirskim letovima. 

PROČITAJTE JOŠ:  Fejsbuk od 2016. uložio 13 milijardi dolara u bezbednost

Poslednje sletanje na Mesec NASA modula sa posadom bilo je 1972. godine, ali očekuje se da će se američki astronauti vratiti na Mesec do 2024. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter