Izvor: Happy BSC
30.09.2021 u 18:18
0

Održan sastanak predstavnika REM-a i SAEM-a: Istaknut značaj saradnje regulatora iz regiona

Danas su predsednik Saveta Agencje za Elektronske medije dr Branko Bošković i direktor Goran Vuković sa saradnicima, u radnu posetu primili Oliveru Zekić, predsednicu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Srbije i generalnog sekretara Milana Todorovića. 

PROČITAJTE JOŠ: DRAMA NA AERODROMU U ZAGREBU: Avionu otkazao motor, pozvani i vatrogasci!

U razgovoru je analizirana međusobna saradnja, sa akcentom na otvorena pitanja iz regulatornih nadležnosti. Posebno je naglašen značaj institucionalne nezavisnosti regulatora i naglašena je njihova uloga u demokratskom društvu. 

Velika pažnja je posvećena aktivnostima na obezbeđivanju efikasnog nadzora nad primenom standarda u oblasti emitovanja i izazovima koje donosi razvoj tržišta audiovizulenih medijskih usluga.

PROČITAJTE JOŠ:  SIPA DEMANTOVALA DA JE HAPSILA ABDIĆA!

Sagovornici su se složili da je jedan od ključnih izazova, na čijem prevazilaženju treba u kontinuitetu raditi, prevencija i suzbijanje aktivnosti koje predstavljaju eventualnu zloupotrebu slobode izražavanja ili eventualno njeno neprimereno ograničavanje. Jer, u vremenu kada nove tehnologije daju neviđene mogućnosti za ostvarivanje prava na slobodu izražavanja, sve te prednosti mogu biti i sredstvo za zloupotrebu ovih prava na štetu drugih, ne manje važnih, ljudskih prava, kao što su pravo na privatnost, zaštitu dostojanstva i slično.

Predstavnici regulatornih tela su posebno istakli značaj saradnje regulatora iz regiona koja doprinosi, kako razmeni iskustava i prakse, tako i stvaranju okruženja u kojem se na dosledan i efikasan način obezbeđuje ostvarivanje i zaštita slobode izražavanja u oblasti elektronskih medija.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala. Zapratite nas OVDE.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter