Izvor: Telegraf
04.10.2021 u 14:35
0

SKOČIO BROJ PRVIH PREGLEDA U BEOGRADU ZBOG KORONE!

Broj prvih pregleda zbog korona virusa u Beogradu nastavio je da skače, a kako  kaže direktor Doma zdravlja „Palilula“ Aleksandar Stojanović taj broj sada kod njih iznosi 90 odsto od ukupnog broja pregledanih. 

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJTE U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Kada će penzioneri dobiti pomoć od države i koliko će iznositi prosečna penzija u narednom periodu? HAPPY TV(15:00)

Kada smo pre tačno mesec dana razgovarali sa njim, rekao nam je da na dnevnom nivou imaju oko 300 pregleda, a danas nam kaže da je to 700, od kojih je 90 odsto prvih.

– Ništa situacija nije bolje. Sve više je obolelih. Sve manje se vakciniše prvom dozom. Imamo više od 700 pregleda u kovid ambulantama, od toga je 90 odsto prvih, 90 odsto nevaksinisani pozitivni i 90 odsto je mlađa populacija – kaže dr Stanojević.

PROČITAJTE JOŠ: VLADAN NENADIĆ ZA EMISIJU „SAVETNIK“: Kupovina kod ozbiljnih firmi preko interneta se uglavnom završi dobro!

Navodi da se najviše na pregled javljaju, a samim tim i obolevaju, stanovnici starosti od 10 do 40 godina, te da je od toga upravo polovina dece.

– Ima dece i predškolskog uzrasta, i osnovnog školskog, ali i tinejdžera. Oni, kao što znate, dolaze u posebnu ambulantu – kaže naš sagovornik i dodaje da veliki broj građana dolazi u kovid ambulantu u Ulici Čarli Čaplina, koja radi 24 sata, dolazi noću.

– Kako u drugim ambulantama u 22 sata prestane radno vreme, oni se premeštaju ispred ambulante u Čarli Čaplina. Ta ambulanta za noć odradi 100 pregleda, a u drugima se uradi šest stotina – navodi dr Stojanović.

Pre samo mesec dana, pričali smo o tome da je svaki 4. testirani pozitivan, a sada je svaki treći. Obolelih je sve više a dokaz za to je da smo prošle nedelje oborili rekord u broju zaraženih slučajeva za 24 sata. Naime, u utorak, 28. septembra je ta brojka bila 8.467.

U bolnicama u Srbiji je trenutno hospitalizovano 6.456 osoba od kojih 259 diše pomoću respiratora.

Zbog teške epidemiološke situacije, ove nedelje se očekuje da bude održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, najverovatnije sutra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter