Izvor:
25.10.2019 u 15:10
0

TRADICIONALNO PRIJATELJSTVO SRBIJE I SLOVENIJE: Radojičić u Starom dvoru sa gradonačelnikom Pirana! (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru gradonačelnika slovenačkog grada Piran Ðenija Zadkovića i tom prilikom podsetio na tradicionalno prijateljstvo glavnih gradova Srbije i Slovenije.

Gradonačelnik Beograda dodao je da svaki put kada poseti Sloveniju i kada prolazi kroz Sloveniju vidi koliko je postigla u ekologiji i da na njega to ostavlja sjajan utisak.

On je konstatovao da svi Slovenci moraju biti ponosni jer su mnogima u tome uzor.

Radojičić je rekao da je nedavno posetio dva prelepa grada Piran i Portorož, da ih krasi mir i arhitektonska gracioznost, a kada je reč o ljudima posebna gostoprimljivost.

Zadković je istakao da je cilj posete delegacije Pirana Beogradu da se u srpskoj prestonici Piran predstavi kao turistička destinacija atraktivna za Beograđane, ali i za sve građane Srbije.

Gradonačelnik Pirana je dodao da ovaj mali grad beleži iz godine u godinu rast u broju turista iz Evrope, ali da bi voleli da pojačaju i posetu ljudi iz regiona.

Gradonačelnik je naglasio da je privredna i kulturna saradnja između Slovenije i Srbije i između Ljubljane i Beograda izuzetna, kao i da će se ona dalje produbljivati.

Sastanku je prisustvovala i Danijela Fišakov, predsednica Slovenačkog privrednog kluba.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter