Izvor:
26.10.2019 u 11:29
0

ZAHAROVA: Butina žrtva antiruskih stavova!

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Marija Butina, koja se vratila u Moskvu nakon što je odslužila kaznu u američkom zatvoru zato što je navodno bila prikriveni agent, "žrtva usađenih antiruskih stavova".

To je ono što je, nažalost, počela prethodna američka administracija, pokušavajući da uništi bilateralne odnose – rekla je Zaharova na aerodromu Šeremetjevo nakon dolaska Butine.

Agencija navodi da od izbora Donalda Trampa za predsednika SAD ruski zvaničnici neprestano tvrde da je pogoršanje odnosa između dve zemlje izazvano "rusofobijom" koja je preneta iz vremena administracije Baraka Obame.

Butina zaista nije imala nameru da ikome nanese štetu. Ona je samo devojka, samo mlada žena. Želela je da investira svoju mladost, dar i talenat u odnose među ljudima – dodala je Zaharova.

Butina (31) je priznala da je s bivšim ruskim ambasadorom radila na uspostavljanu kontakata u krugovima za podršku proizvodačima oružja poput Nacionalne oružane asocijacije.

Ona je 2016. godine stigla u SAD sa studentskom vize, a uhapšena je u julu 2018. godine na osnovu optužbi za udruživanje za ulazak u lobisticku grupu radi zastupanja ruskih interesa.

Butina je jutros stigla na moskovski aerodrom Šeremetjevo, nakon što je puštena iz zatvora na Floridi, gde je odslužila 18-mesečnu kaznu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter