Izvor:
28.10.2019 u 07:03
0

VUČIĆ PORUČIO IZ NOVOG SADA: Vodićemo nezavisnu politiku, pitaćemo samo naš narod!

Vodićemo nezavisnu politiku, pitaćemo samo naš narod, Srbija više nije tako mala i slaba da bi joj neko određivao šta treba da radi, poručio je sinoć lider SNS Aleksandar Vučić u Novom Sadu na proslavi 11 godina od osnivanja stranke.

"Ne očekujte da neko drugi rešava naše probleme. Imamo samo sebe i moramo sami da se borimo za sebe, za svoju nezavisnost", rekao je Vučić.

On je kazao da u Srbiji uvek čekamo da nam neko nešto reši, pa očekujemo da će nam pomoći Amerikanci, Rusi, Evropljani…

"Znam da je najnepopularnije, da niko neće da čuje da moramo da se oslonimo na svoje snage, jer mislimo da imamo moćnog zaštitnika. Nemamo, moramo sami da brinemo o sebi, da sami donosimo svoje odluke, da imamo vojsku koja može da štiti našu zemlju, snažnu policiju, da gradimo prijateljstva svuda u svetu. Neće nam zabraniti Amrikanci da nam Rusi budu prijatelji, niti će neko sa istoka da zabrani da nam Evropljani budu prijatelji", naglasio je on.

Vučić je poručio da će Srbija potpisivati sporazume s kim hoće, sa ciljem da našem seljaku obezbedi plasman za njegovu robu.

"Vodićemo nezavisnu politiku. Pitaćemo samo naš narod, Srbija više nije tako mala i slaba da bi joj neko određivao šta treba da radi,", istakao je predsednik.

"Mi ćemo da se rukovodimo svojim interesima, srpskim interesima, Srbija na prvom mestu. Potpisivaćemo ugovore s kim mi hocemo, donositi odluke o svojoj buducnosti", dodao je on.

Vučić je članovima SNS poručio i da se ne plaše da pričaju o postignutim rezultatima.

"Hvalite se onim što smo uradili 10 puta bolje od onih pre nas. Kada sam postao predsednik vlade, prosečna plata bila je 330 evra, sada za koji dan bice preko 500 evra", rekao je i zahvalio se penzionerima i radnicima, koji su preuzeli teret reformi, i koji čekaju da im se to vrati.

Lider naprednjaka je tokom govora u jednom momentu napravio omašku kada je umesto imena svoje stranke, krenuo da izgovara ime Srpske radikalne stranke. Odmah je uoči grešku, pa je nakon što je izustio "u Srpskoj radi…" u šali prokomentarisao: "Šta ćete, od prošlosti ne možete da pobegnete i i bolje je da sam štoseve na svoj račun pravim".

Ove njegove opaske propraćene su burnim aplauzom.

Vučić je podsetio da je SNS, čiji je osnivač Tomislav Nikolić, izraz svesti da se mora uraditi nešto za ljude u Srbiji, za našu kuću.

"Stranka je tim, snaga, mogućnost da planove sprovedeš i u najudaljenijem delu zemlje", rekao je on.

Naveo je i da je na jednim mesnim izborima SNS izgubila, ali da je on, ipak, bio ponosan na stranku.

"Mislim da te izbore niko nije ni znao, ni u stranci, ni od protivnika. Reč je o mesnim izborima u Bečeju. Dobili smo mi i Savez Mađara, mi 66, oni 16 mesta, ali u Irge varoši smo izgubili sa osam prema šest. Ali, bio sam ponosan, jer sam video odgovornost, i nezadovljstvo među ljudima u stranci, zato što su izgubili, a da su još malo truda ulzozili, došli bi do boljih rezultata. Takvu stranku smo stvarali koja nikada nije zadovoljna, koja može da učini više za sebe i narod, i iz svakog poraza izvuče pouku i dalje pobeđuje", poručio je Vučić.

Pobeda je da radite više, da verujete u svoje snove, a ako ne postavite lestvicu visoko nikada je nećete preskočiti, kazao je on.

"Tako i vi, kao Sergej Bubka, podižite lestvicu na šest metara, da takvu preskočimo, da najviše snove sanjamo i takve snove ostvarujemo", rekao je on.

Podsetio je da je stranka 2012. u najtežim uslovima vodila kampanju, da niko nije bio na njihovoj strani, ali da su pobedili jer je narod video istinu, u svojim džepovima, na svojim putevima, uništenim fabrikama, jer su, kaže, tražili spas.

"Očajni narod je tražio one koji će se boriti za njih, a ne za sebe i od tada, ma šta nam govorili, uspeli smo da radom možemo da menjamo Srbiju, da možemo da budemo marljiviji, da radimo i subotu i nedelju, da nam je važnije da posetimo srpska sela, a ne da stavimo tompus u usta i po tome se razlikujemo od ostalih", poručio je on.

Stranka je, kako kaže, donosila teške odluke.

"I nikad ne birajte one koji vam nude laka rešenja, ni vi u stranci ni u narodu, jer to su prevaranti koji će da vas iskoriste da njima bude bolje", poručuje on.

Podsetio je da su u tri dana doneli moderan Zakon o radu, da su , suočeni sa bankrotstvom, morali narodu da kažu da se privremeno moraju smanjiti palte i penzije a narod je rekao da mu je teško ali da veruju jer ih bar niko ne laže.

"Narod ne smemo da lažemo ma kako da je teško", poručio je on.

Vučic je istakao da će pred zemljom biti mnogo teških političkih pitanja, koja će se postavljati, a koja nisu rešena ili su, kaže, negativno rešavana po Srbiju, te primetio da naš narod, čim oseti da je nešto bolje, očekuje čuda ili da se uradi nešto nemoguće.

"Moramo da spustimo očekivanja, čuda se ne dešavaju. Samo radom se sve postiže, ne tako što će da padne s neba. Niko nam drugi neće pomoći, već svojim radom, energijom, trudom možemo dalje zemlju da podižemo", poručio je predsednik Srbije.

On je najavio da će uskoro, za nekoliko dana ili nedelja, biti usvojen veliki investicioni plan, vredan 10 milijardi evra, za ulaganje u najvažnije stvari.

Kako je rekao, u tom investicionom planu, biće mnogo novca izdvojeno za infrastrukturu, koja donosi nove investicije, te podsetio da Srbija danas ima dva puta više stranih investicija nego Hrvatska, i 2,5 puta više nego Bugarska, iako su to članice EU.

Vučić je istakao da će kroz taj plan posebna pažnja biti usmerena ka mladima.

"Mladi napuštaju Sbriju, ne vise više budućnost, ni nadu za sebe. Naš posao je da u narednim mesecima i godinama ponudimo nadu i budućnost, da im ponudimo "srpski san" i zato ćemo 500 miliona evra izdvojiti za stanove za mlade bračne parove, za druge programe za mlade, da mogu ranije da zasnuju porodicu, odu od roditelja. Time ćemo obezbediti više dece, rešiti i demografski problem", rekao je Vučić.

Želja je, kaže, da se mladima stvore i ponude uslove, da plate budu veće, da vide da je i ovde bolje.

"Moramo da im pokažemo pažnju, ne da razmišljamo samo o sebi, kako će da nam prođe dan, već da kažemo – tu smo da vam pomognemo, razumemo vaše potrebe, da vam obezbedimo mogućnost za više posla, da imate sva prava, da učestvujemo u procesu digitalizacijecije, da mladi napreduju", rekao je Vučić.

Dodao je da će mnogo novca biti uloženo kako bi mladi, čije se poverenje najteže stiče, počeli to poverenje da grade, poverenje u SNS i u Srbiju, kako bi krenuli da se vraćaju u svoju zemlju iz inostranstva.

"Hoćemo ih nazad. Deco, vi ste naša deca, ne njihova. Naše je da uradimo sve što možemo da pomognemo, da to osetite", poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter