Izvor:
29.10.2019 u 11:59
0

KAKO PROVESTI JESEN U BEOGRADU? (FOTO)

Da li ste znali da je dolazak jeseni, a kasnije i zime, često praćen lošijim raspoloženjem i pojavom anksioznog i depresivnog ponašanja kod ljudi? Nedostatak sunčanih dana mnogima teško pada, pa nije retkost da se tokom hladnijih meseci osećamo mrzovoljno i nemamo inspiraciju za zanimljive aktivnosti i u okupljanja sa prijateljima.

Nema razloga da bude tako!

Iako zna da bude tmurna i kišovita, jesen može biti i vrlo inspirativna. Ovo doba godine je takođe idealno za mnoge aktivnosti koje zapostavljate tokom letnjih i zimskih meseci. Izdvojili smo nekoliko predloga aktivnosti uz koje možete sjajno iskoristiti jesen u Beogradu.

#1 Posetite najlepše gradske parkove

Uživajte u svim nijansama jeseni. Dane koji nisu praćeni kišom iskoristite za šetnju delovima Beograda koji su malo izdvojeni od gradske gužve, gde možete uživati u prirodi. Nećete pogrešiti ako dan provedete na Košutnjaku, koji će vas sigurno oduševiti svojim bojama, ali i skrivenim stazama. Ovo je odličan predlog i za šetnju sa ljubimcem, ali i za ljubitelje trčanja, kako postoje brojne staze koje su namenjene ovoj aktivosti.

U nijansama braon, zlatne i crvene boje možete uživati i u Banjičkoj šumi, ili recimo Topčiderskom parku. Ovde se možete odlučiti i za romantičnu vožnju fijakerom.

Jesen je posebno inspirativna za umetnike, pa ukoliko se bavite crtanjem, slikanjem ili fotografijom budite sigurni da ćete u obilasku beogradskih parkova sigurno naći kutak koji će u vama probuditi dozu kreativnosti.

#2 Organizujte veče sa prijateljima

Ukoliko jesen koristite kao izgovor da ne izlazite iz kuće, možete barem iskoristiti priliku za zanimljivo veče sa prijateljima. Idealna prilika za gledanje omiljenog filma, veče asociacija ili drugih društvenih igara.

Naravno, ništa ne može da prođe bez dobre hrane, a glavni grad nudi pregršt opcija za isporuku na vašu adresu. Dostava kineske hrane u Beogradu je sve traženija, a isto važi i za druge, malo neobičnije kuhinje. Pozovite svoje prijatelje, izaberite način na koji ćete organizovati zajedničko veče, i iskoristite vreme u stanu da se prisetite svih doživljaja od proteklog leta.

#3 Odvojite vreme za filmove, predstave i izložbe

Kako je tokom proleća i leta ipak najlepše vreme provoditi napolju, jesen je idealna prilika za odlazak u bioskop ili pozorište. Raspitajte se šta je na repertoaru, odaberite saputnike i obiđite bioskopske sale i pozorišne scene.

U Beogradu se biskopi i pozorišta zaista mogu naći na svakom koraku – od sala u tržnim centrima, preko onih u centru, do onih ušuškanih na periferiji grada, pa čak možete i svaki put posetiti drugo mesto.

Takođe, ukoliko pratite kada su jeftinije karte možete značajno uštedeti. Recimo, određena pozorišta prodaju sve karte po simboličnoj ceni tokom prva tri dana u mesecu.

Nemojte zaboraviti ni muzeje! Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, Muzej Nikole Tesle, kao i Muzej iluzija su nezaoilazna stanica za sve turiste, a postoji veliki broj građana Beograda koji ih još uvek nije posetio. Iskoristite jesenje dane da to uradite!

#4 Posetite zanimljive manifestacije

Jesen u Beogradu znači i period najzanimljivijih sajmova. Od kraja septembra pa do zimskih dana možete posetiti sajam pametnih tehnologija, sajam medicine, dečiji sajam, sajam kozmetike, sajam knjiga, media market, sajam nameštaja, izložbu pasa, sajam etno hrane i pića, sajam sporta, festival nauke, kao i sajam posvećen gejming i strip kulturi. Pregršt izbora za svakoga, bez obzira na sferu interesovanja.

I zar neko posle može da kaže da nemate šta da radite tokom jesenjih dana?

U ovom periodu je obično zakazan i značajan broj koncerata, pa možete neki jesenji dan izdvojiti i za svog omiljenog izbođača.

#5 Posvetite se zanimljviim aktivnostima

Koliko puta ste pomislili da bi voleli, pa čak i planirali da odete na kuglanje ili recimo paintball? A koliko puta ste zapravo otišli?

Već smo ustanovili da nam je leti najdraže da vreme provodimo na otvorenom, zato je jesen kao stvorena za ovakve aktivnosti. Takođe možete otići i na partiju bilijara ili pikada, ili posetiti čuveni escape room.

Takođe sunčane jesenje dane možete iskoristiti i za pojedine sportove, kao što je recimo jahanje. Škole su obično otvorene do 18h, a vikendom do 15-16h, pa je leti, kada su velike vrućine, malo teže baviti se ovom aktivnošću.

Ovaj period iskoristite i za treninge koje ste dugo planirali, ali niste stizali da im se posvetite. Odlazak na grupne i individualne treninge se često odlaže tokom leta zbog vrućine i odmora, a zimi je jednostavno teško naterati se. Zato je jesen idealan period za sticanje novih navika.

Hladniji meseci su takođe pravo vreme da se napokon upišete na latino, klasični, moderni, trbušni ples, ili možda na strani jezik koji toliko želite i planirate da naučite.

Jesen dakle ne mora biti izgovor za mrzovoljno ponašanje. Naprotiv, ovo može i treba da bude period godine kada najviše radite na sebi, nadonađujete propušteno, a ujedno pravite planove za narednu godinu. Uz malo planiranja i istraživanja, jesen u Beogradu može biti i te kako zanimljiva i uzbudljiva!

Izvor: Opupteno.rs
Foto:
Twitter/Atena Busy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter