Izvor:
30.10.2019 u 16:39
0

FEJSBUK KAŽNJEN ENORMNOM CIFROM: Odustao od ŽALBE, ipak će otplatiti kaznu!

Fejsbuk je odustao od žalbe i pristao da plati kaznu.

Fejsbuk je pristao da plati kaznu od 500.000 funti zbog kršenja zakona o zaštiti podataka u vezi konsultantske kompanije Kembridž Analitika, objavio je danas britanski regulator za zaštitu podataka.

Generalni direktor Feksbuka Mark Zakerberg suočio se sa ispitivanjem pred američkim i evropskim poslanicima o tome kako je konsultantska firma dobila lične podatke 87 miliona korisnika Fejsbuka i koristila ih u političke svrhe.

Kazna je niska u odnosu na tržišnu vrednost Fejsbuka koja iznosi 540 milijarde dolara, ali je maksimalna koju Kancelarija poverenika za informacije (ICO) može izreći i predstavlja prvi korak u kažnjavanju ove društvene mreže zbog tog skandala.

Kako se navodi, Fejsbuk je odustao od žalbe i pristao da plati kaznu, ali nije priznao odgovornost, prenose svetski mediji.

– Zadovoljni smo što čujemo da je Fejsbuk preuzeo i da će nastaviti da preuzima važne korake ka poštovanju osnovnih principa zaštite podataka – poručili su iz ICO.

Izvor: vecernjenovisti.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter