Izvor:
04.11.2019 u 11:23
0

PALMER PORUČIO: Odlaganje početka pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom je istorijska greška!

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Metju Palmer poručio je danas da je odlaganje početka pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom o članstvu u EU bilo istorijska greška i da je to loša poruka čitavom regionu.

Palmer je, posle sastanka sa predsedinikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu rekao da SAD žele da Zapadni Balkan ima evropsku perspektivu i da će uraditi sve da ubede EU da promeni takav stav pre sastanka lidera Unije u Zagrebu, u maju sledeće godine.

Naveo je da je danas sa Vučićem imao priliku da razgovara o političkoj situaciji ne samo u Srbiji, već i u celom regionu, što je, rekao je, naročito važno posle neuspeha od strane EU da nađe kompromis u otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom o članstvu u EU.

To je po našem mišljenju bila istorijska greška i loša poruka čitavom regionu – rekao je Palmer.

Obraćanje medijima Palmer je završio izražavanjem zahvalnosti Vučiću "na prijateljstvu".

Izvor: Tanjug
Foto: instagram/buducnostsrbijeav/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter