Izvor: Novosti
20.10.2021 u 07:36
0

POČELA IZGRADNJA „TIRŠOVE 2“- Beograd dobija novu kliniku za lečenje dece

Na kraju Deligradske ulice u Beogradu će se nalaziti klinika „Tiršova 2“, a u toku su radovi na izgradnji te medicinske ustanove.

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić rekao je da će zbog blizine auto-puta male bebe moći brzo da dođu na lečenje na odeljenje ginekologije u novoj bolnici i da su počeli radovi na iskopnoj jami.

PROČITAJTE JOŠ: VREMENSKA PROGNOZA ZA 20. OKTOBAR: U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo!

– Tender je završen, 6,2 miliona je ova prva faza ovog izuzetno važnog projekta za nas. Kada je građena klinika 1936, jedan od glavnih razloga je bio da se vodi briga o javnom zdravlju dece. Vidimo i u ovo vreme koliko je aktuelno to pitanje – naglasio je Radojičić.

PROČITAJTE JOŠ: NOĆ U BEOGRADU: Bilo je ukupno 105 intervencija, od kojih 12 na javnim mestima!

Istakao je da će prva faza trajati 210 dana i da će se napraviti pristupna saobraćajnica do auto-puta dužine 356 metara, kao i da je najvažnije da će pacijenti sa auto-puta moći da dolaze u kliniku i da će biti i veliki broj parking-mesta.

Dodao je da će zgrada biti veličine 60.000 kvadratnih metara.

Nova klinika bi trebalo da bude izgrađena do 2024. godine.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter