Izvor: Blic.rs
17.01.2020 u 21:36
0

ZVEZDIN BAKSUZNI PRODUŽETAK! Hrabri crveno-beli ISPUSTILI pobedu

Dve utakmice za 48 sati odigrala je Crvena zvezda u Evroligi. Posle poraza od Žalgirisa u sredu uveče, crveno-beli su posle produžetka izgubili i od Albe u Areni sa 85:94.

Da su kojim slučajem Lazić ili Štimac uz zvuk sirene uspeli da ubace loptu kroz obruč, klub sa Malog Kalemegdana bi ostvario desetu pobedu u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi u 20 kola. Ovako… mučili su se i posle produžetka ipak parket napustili pognute glave. Ovo je treća utakmica u sezoni koju crveno-beli gube posle produžetka. Prethodno su bolji od Zvezde u dodatnih pet minuta bili Makabi i Asvel.

Bila je to teška i neizvesna utakmica do samog kraja. A da će se oba tima boriti za svaku loptu, da će borba biti rovovska videlo se već u prvom poluvremenu koje je Zvezda završila u blagom vođstvu – 43:39.

Ali…

Kada u četvrtini primite sedam trojki, onda teško da možete da se nadate nečemu dobrom. A upravo je Crvena zvezda primila sedan dalekometnih hitaca u trećem periodu. Zbog toga se u poslednju četvrtinu ušlo izjednačeno – 62:62.

Imao je sigurno šta da kaže Dragan Šakota svojim pulenima na poslednjem malom odmoru pred kraj meča. Zadnji period je počeo poenima Vladimira Štimca koji je Zvezdu odveo na 64:62. Ali… Nemci su ušli u šuterski ritam, pa je Hermanson pogodio za 64:65. Gist sa linije bacanja i Štimac su povisili na 68:65, a sa druge strane izgledalo je da je Berlincima ušla voda u uši. Polako su počeli da greše i da počnu da promašuju za tri. Štimac je sa penala bio precizan za 70:65. Na semaforu je stajalo sedam minuta do kraja meča, Hermanson je bio precizan za dva – 70:67. Odmah je uzvratio Panter za 72:67. Mejson je poravnao na 72:72 na 5:10 do kraja meča, ali Panter je sa penala povećao na 74:72, a odmah za njim poentirao je lucidni Lorenzo Braun koji i dalje muči muku sa povredom zgloba.

Ipak, Nemci su ponovo ušli u šuterski ritam, pa je Siva pogodio trojku, a Sikma za dva i na 3:16 Alba je vodila sa 76:77.

Dobrić je sa penala poravnao na 77:77. Usledila jenserija promašaja na obe strane. Na 53 sekunde do kraja, Lazić je napravio treću ličnu grešku i poslao Sikmu koji je promašio oba slobodna bacanja, a Noko je zverski zakucao i ispravio grešku svog druga. Na semaforu je stajala još 51 sekunda do kraja, a Alba je vodila sa 77:79.

Zvezda je imala napad, publika je shvatila da mora da bude igrač više svojim ljubimcima, pa su zapevali jače. Panter je sa bacanja poravnao na 79:79. Još 42 sekunde je ostalo do kraja. Promašili su Berlinci za tri, a onda je najpre Lazić pokušao da reši, ali nije uspeo. Štimac je pokušao da ispravi Lazićev šut, ali ni on nije uspeo, pa se otišlo u produžetak.

A u prvom od dodatnih pet minuta nismo videli niti jedan pogodak. Tek je na 3:25 do kraja Sikma postigao prvi pogodak i odveo Albubha 79:81. Beronov šut za tri je bio izblokiran, ali zato je Hermenson bio precizan van linije 6,75 i Albu na 2:38 odveo na 79:84. Šakota je tražio tajm-aut. Morao je jer njegova ekipa dva i po minuta nisu dali koš. Tek je posle minuta predaha Panter smanjio na 81:84. Ali Alba je povisila na 81:88. Na semaforu je stajalo 1:35 do kraja. Premalo vremena da crveno-beli urade nešto više.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter