Izvor: Tanjug
19.01.2020 u 10:33
0

ŠIRI SE SMRTONOSNI VIRUS: Infekcija se širi, ugrožen ceo svet!

 Sedamnaest novih slučajeva upale pluća izazvane novim koronavirusom od kojeg su već preminule dve osobe, zabeleženo je u centralnom delu Kine.

Do sada su identifikovana 62 slučaja novootkrivenog virusa u gradu Vuhan, potvrdili su zvaničnici, podsećahući da je dvoje preminulo, dok je osmoro pacijenata u kritičnim stanju.

Azijske zemlje, kao i tri američka aerodroma, uveli su poseban pregled putnika koji su stigli aviokompanijama iz centralne Kine zbog bojazni od mogućeg sirenja virusa.

u Tajlandu i Japanu su već prijavljena tri slučaja prenumonije kod ljudi koji su došli iz Vuhana

Kako se navodi, svi koji su zaraženi ovim virusom, posetili su lokalnu riblju pijacu, a njihovi početni simptomi su bili groznica i kašalj.

Svetska zdravstvena organizacija je upozorila na moguće širenje virusa, kao i ograničen prenos sa čoveka na čoveka.

Kineska vlada želi da izbegne ponavljanje epidemije SARS-a, teškog akutnog respiratornog sindroma, drugog koronavirusa koji se sa juga Kine krajem 2002. i proširio po svetu usmrtivši gotovo 800 ljudi.


PROČITAJTE I OVO

DETALJI PUCNJAVE NA BANOVOM BRDU: Napadač došao „fordom“, zapalio ga kod Košutnjaka i nestao

BRAKOVI PUCAJU I PRE PRVE GODIŠNJICE: Posle čisto srpskih, najviše s Mađarima ulazimo u zajednicu

OVO NAS ČEKA DANAS: Biće snega, a temperatura oko 0!

DELIJE ZAPALILE KNEZ MIHAJLOVU: Snažna poruka Podgorici na Bogojavljenje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter