Izvor: Tanjug
28.05.2020 u 10:52
0

VOJNI ANALITIČAR TABAK PODSEĆA: Hrvatska ima mnogo problema o kojima se ne govori

 Hrvatske vojne snage imaju puno problema o kojima se u javnosti ne govori, kaže vojni analitičar Igor Tabak i podseća da je bilo mnogo mrtvih pilota i vojnika, što je, kako kaže, na savesti celog odbrambenog vrha.

– Nije tu samo pogibija četiri pilota, poginuo je i vojnik u Avganistanu, prošle jeseni više vojnih policajaca, hrvatski vojnik preminuo je u misiji u Litvaniji…. – naveo je Tabak goostujući na zagrebackoj televiziji.

Tabak kaže da je Hrvatska ulaskom u NATO i EU tek otvorila nova vrata i nove ciljeve, posao je postao žešći i komplikovaniji jer najednom treba funkcionisati u mirnodopskom okviru koji ne dozvoljavava finansiranje kao u ratu.

Hrvatska vojna industrije je, kaže Tabak u odnosu na evropski nivo mala, ali uspeva, da opremi pešadiju, da proizvode uniforme, cipele, lično naoružanje i nešto malo komunikacionih uređaja.

OVO MORATE ZNATI

PREDRAG KON ISKREN: Nema otvaranja domova za stare, maske obavezne za ove kategorije

POSLATA JASNA PORUKA IZBOROM BALKANCA ZA EGZEKUCIJU: U pokušaju likvidacije ZVICERA napravljeno PET KOBNIH GREŠAKA (FOTO)

TIJANA AJFON UHAPŠENA ZBOG PROSTITUCIJE: Podvodila tri devojke za žurku bogataša! (FOTO)

POČINJE SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Jedna stvar je tajna

EKSKLUZIVNO ZORAN MARJANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Otkrio zašto je Jelenu zvao „tetka“, a onda i progovorio o važnom svedoku

„ŠKALJARCI“ U OBRUČU Ovo je nađeno u štekovima na Cetinju i Podgorici

– Hrvatska vojska nije kupila novi tenk decenijama, obnavljaju se oni koji su u inventaru, bilo je govora nakon dovršetka proizvodnje Patrije da bi se išlo s modernizacijom američkih oklopnih vozila ali daleko je ono vreme kada je Jugoslavija proizvodila tenkove na stotine, teško ćemo to videti –  kaže Tabak.

Prema njegovim rečima, ni vojna mornarica ne stoji dobro, a problema ima i u ratnom vazduhoplovstvu.

– Prema izvorima iz ministarstva obrane rečeno je da resursi Migova ističu 2023., ili 2024. godina, jasno je da dolazimo do krajnjeg roka kada ti avioni postaju za muzej, a ne za redovna dežurstva, to je veliki rizik za pilote koji svaki dan ulaze u dežurstvo s takvim prastarim mašinama – kaže Tabak.

Dodao je da se pokazalo da je nabavka toga sve samo ne jednostavna, ali i pratiti političke i industrijske odnose među velikim silama je, kaže, bilo previše za Hrvatsku.

To je problem koji nije nestao, već ga je Hrvatska samo odložila do, iako se to nesaopštava, očito puno duže od jeseni.

To je ističe “otvorena rak rana kao i flota hrvatske ratne mornarice“.

Govoreći o ministru odbrane Damiru Krstičeviću, koji je pred kraj mandatta podneo ostavku, Tabak kaže da je on celi mandat proveo u polaganju pažnje na PR, marketing I promovisanje sopstvenih vrednosti, a mnogo manje problemu samih projekata.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter