Izvor: HappyBSC
04.06.2020 u 04:00
0

HRVATSKI SUD ODOBRIO TOMPSONOV USTAŠLUK! Traži se reakcija Evropskog suda za ljudska prava!

Hrvatska nastavlja sa negovanjem svojih „najslavnijih“ tradicija iz Drugog svetskog rata.

PROČITAJTE I OVO

PONOVO POLICIJSKI ČAS: Zbog korone uvode karantin od četvrtka do ponedeljka!

BAJKER PRETUKAO ŽENU ZBOG ČARKE U SAOBRAĆAJU: Krv je šikljala na sve strane!

ČUDO NA JUGU SRBIJE: Posle bombardovanja rađaju se čudovišta

RUSIJA TESTIRA ORUŽJE „SUDNJEG DANA“! Uništiće led na Arktiku! (VIDEO)

GORI AMERIKA: Da li će Tramp preživeti?

Kuća ljudskih prava u Hrvatskoj izrazila je negodovanje zbog odluke Visokog prekršajnog suda kojom se dozvoljava pozdrav „Za dom spremni“ tokom izvođenja pesme „Bojna Čavoglave“ pevača Tompsona ocenivši da je odluka u suprotnosti s hrvatskim Ustavom.

– Kuća ljudskih prava zgrožena je današnjom odlukom Visokog prekršajnog suda – navodi se u saopštenju te NVO i dodaje da zvuči neverovatno i neuverljivo odluka Suda po kojoj se uzvikivanje „Za dom spremni“ ne može podvesti pod zakonski opis prekršaja protiv javnog reda i mira.

Ta NVO smatra da okolnost da je sporni pozdrav deo autorske pesme ne menja činjenicu da je „Za dom spremni ustaški pozdrav koji simboliše zločinačku naci-fašističku ideologiju i da je protivan članu 39. Ustava koji zabranjuje svako pozivanje ili podsticanje na nacionalnu, rasnu ili versku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti“.

OVO MORATE ZNATI

TIJANA AJFON U OZBILJNOM PROBLEMU: Zbog OVOGA joj preti 12 godina zatvora!

OPASNOST ZVANA „DRUŠTVENE MREŽE“: Ove stavke ODMAH IZBRIŠITE sa svojih profila!

BESAN PUTIN PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Jeste li vi pri sebi (VIDEO)

NE RATUJ PROTIV CRKVE HRISTOVE! Moćnici ovog sveta nam nisu mogli ništa, NEĆEŠ NI TI!

VUČIĆ O PRIJATELJSKOJ RUSIJI: U njihovu kadrovsku politiku se ne mešamo!

U saopštenju se podseća da je Evropski sud za ljudska prava u svojim presudama jasno i nedvosmisleno potvrdio da korištenje naci-fašističkog pozdrav i znakova nije zaštićeno pravom na slobodu izražavanja.

Za dom spremni predstavlja čistu suprotnost civilizacijskim vrednostima, demokratskom društvenom uređenju i ljudskim pravima koje štiti Evropska konvencija za ljudska prava, navodi Kuća ljudskih prava.

– Smatramo da je ova odluka Visokog prekršajnog sud u suprotnosti sa Ustavnom i zakonom te pozivamo glavnog državnog advokata da podnese zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu RH u skladu sa Prekršajnim zakonom i Zakonom o kaznenom postupku – poručuje Kuća ljudskih prava u saopštenju.

Poklič „za dom spremni“ na početku pesme „Bojna Čavoglave“ pevača Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj, odlučila je većina sudija Visokog prekršajnog suda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter