Izvor: Tanjug
11.06.2020 u 16:19
0

Hrvatski mediji: Korona pokazala da Hrvatska nema visoki turizam

Realnost je da je pandemija korona virusa zadala veliki udarac državama koje najviše prihoda očekuju od sezonskog turizma, te je hrvatski ministar turizma Gari Kapeli rekao da ove sezone očekuje tek 30 odsto prošlogodišnjeg prihoda, dok splitska Slobodna Dalmacija piše da je virus pokazao jednu bitnu stvar, a to je da se u Hrvatskoj ne događa visoki turizam.

Marko Pažanin, direktor i partner Croatia Sotheby“s International Realty kaže da iako Hrvatska beleži zapažen interes stranih investitora i gostiju koji iskazuju interes za smeštajnim objektima i uslugama visokog turizma, ta država se još uvek nije isprofilisala kao destinacija luksuznog turizma.

On smatra da se zapravo jako malo radi na tome.

OVO MORATE ZNATI

Dečak ZAPOMAGAO tokom krvavog pira: Policijo, UBIO MI JE MAJKU NOŽEM u SRCE!

JECAJI I JAUCI NA GROBLJU: Pop u Bečeju NIJE HTEO DA SAHRANI DEČAKA jer nije bio kršten!

Situacija sa KORONOM IZMIČE KONTROLI: Dr Tiodorović UPOZORAVA na ozbiljnost situacije!

IVICA DAČIĆ ZA HAPPY TV: Testirao sam se na koronu!

„Ako uporedimo Hrvatsku s konkurentnim tržištima, možemo zaključiti da nam na tržištu manjka smeštajnih kapaciteta koji zadovoljavaju zahteve i visoke kriterijume kakve takvi gosti traže“, kaže Pažanin.

Klijenti, primećuje, ne traže samo vrhunsku nekretninu, već i prvoklasnu lokaciju uz more jer upravo je to ono što najčešće nemaju u svojoj zemlji.

Jednom rečju, gosti koji mogu sebi da priušte i „ptičje mleko“ traže puno maštovitiju turističku ponudu od one koju im Hrvatska nudi.

Prema rečima Pažanina, Hrvatskoj nedostaju prvenstveno posebni i autentični sadržaji kojima bi se mogla produžiti turistička sezona.

„Kompletna ponuda usluga i sadržaji koji se vežu uz luksuzni lifestyle morala bi biti unapređena, i tu definitivno jako zaostajemo za konkurentskim tržištima“, kaže Pažanin i ističe da hrvatska turistička ponuda još uvek ne uključuje prodavnice nekih od najpopularnijih luksuznih modnih brendova odeće i modnih dodataka.

On kaže da ima sredina nalik Hvaru, jugu zemlje, Istri koje su na tragu onoga što takva klijentela traži.

Na tim se lokacijama mogu pronaći tragovi svetskih trendova kroz objekte s neverovatnim luksuzom, praćenih izuzetnim restoranima.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

EKSKLUZIVNO! DARKO MLADIĆ ZA HAPPY TV: Ratko ne bi preživeo bez ljubavi i podrške porodice!

DERBI VEČITIH OSTAVIO SVET U NEVERICI: Dok mi zatvaramo tribine, oni igraju pred 25.000 ljudi (FOTO)

MEŠTANI SELA O JEZIVOJ NESREĆI: „NEMA NIŠTA STRAŠNIJE NEGO DA GLEDAŠ KAKO TI DETE UMIRE I TO NA RUKAMA…“

Ali bez obzira na to, u globalu, kaže Pažanin, Hrvatska još nije ni približno konkurentna sa drugim zemljama po toj vrsti turizma.

Dobar primer Pažanin vidi na primeru Crne Gore i onom što, kako kaže, nudi njihov luksuzni rizort Porto Montenegro, koji je odlično osmišljen u praćenju svetskih standarda.

Velika prednost Crne Gore u odnosu na Hrvatsku je, kaže Pažanin, Golden Visa program kojim je klijentima iz celog sveta omogućena kupovina nekretnina u toj zemlji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter