Izvor: HAPPYBSC
15.06.2020 u 12:15
0

VESIĆ: Grocka i Vrčin dobijaju gradsku vodu do kraja 2021.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će građani Grocke i Vrčina do kraja sledeće godine dobiti vodu iz gradskog vodovoda, u okviru projekta izgradnje regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac.

On je u jutarnjem programu TV Hepi rekao da je pre nekoliko dana raspisan tender za projektovanje odvojaka za Grocku i Vrčin, a da će narednih biti raspisan tender za odvojke za sela Umčari i Pudarci kod Grocke koji takođe imaju problema sa vodosnabdcanjem, kao i da posle toga sledi projektovanje 6. i 7. faze do rezervoara Rajkovac.

„To znači da ćemo imati gradsku vodu u celom južnom delu Grocke, delu Sopota i Mladenovcu. Meštani će imati vodu dobrog kvaliteta jer je gradska voda koja se uzima iz Save boljeg kvaiteta nego voda iz Dunava koju oni koriste“, objasnio je Vesić.

OVO MORATE PROČITATI

HOROR U SUBOTICI: Izboden sekretar Srpske pravoslavne crkve!

DŽORDŽ SOROŠ RASKRINKAN U BRUKLINU Milijarderova advokatica, u palestinskoj uniformi, palila policajce (VIDEO)

AKO IDETE NA MORE SPREMITE SE ZA OZBILJNE KOMPLIKACIJE: Grci su na granici spremili iznenađenje

ZA DLAKU IZBEGLI TRAGEDIJU: Mališani su mazili vlasničkog psa, a onda ga je neko pred njima UBIO PUCNJEM IZ PUŠKE

On je najavio da će danas biti održan sastanak na kojem će biti reči o tome kako voda iz Dunava po završetku projekta da se iskoristi za navodnjavanje, što će, kako je rekao, doprineti toma da poljoprivrednici u Grockoj imaju bolje prinose.

Vesić je u subotu saopštio da je projekta za regionalni vodovod Makiš-Mladenovac dobio status nacionalnog projekta, što će omogućiti brže projektovanje i rešavanje imovinskih problema.

Projekat se završava u rezervoaru u Rajkovcu, na teritoriji Mladenovca i služi za snabdevanje velikog dela opštine Grocka, većeg dela Sopota i Mladenovca.

Fabrika za preradu vode u Umčarima koja je započeta u martu 2020. godine planirano je da bude zavšena u martu sledeće godine.

Ukupna vrednost projekta je 370 miliona dinara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter