Izvor: Tanjug
17.06.2020 u 10:44
0

POČINJE SUĐENJE: U nikšićkom Osnovnom sudu sude vladiki Joanikiju i sveštenicima

U nikšićkom Osnovnom sudu u petak će početi suđenje episkopu budimljansko – nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika nikšićkog Sabornog hrama, koji se terete za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu.

Tužilaštvo vladiku i sveštenike tereti da su 12. maja u Nikšiću postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali verski obred – litiju ulicama grada.

Sudski postupak protiv Joanikija i sveštenika Slobodana Jokića, Danila Zirojevića, Željka Rojevića, Ostoje Kneževića, Mirka Vukotića, Vasilija Brborića, Dragana Krušića i Nikole Marojevića, vodiće sudija Igor Đuričković.

OVO MORATE PROČITATI

DAČIĆ O PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM: Plima inicijativa, oseka predloga

OBRAČUN MIGRANATA U CENTRU BEOGRADA: Radili noževi, dvoje povređeno

OPSADNO STANJE! SITUACIJA U BUDVI SVE GORA: SAJ upao u opštinu, hapsi i maltretira građane, jezivi prizori (VIDEO)

SINIŠA MALI PORUČIO: Na ovim izborima je njih 20 protiv Vučića

Branila optuženih Sava Kostić za podgoričke Vijesti kaže da vladika isveštenici u petak izneti svoju odbranu.

Kostić kaže da ne postoje razlozi za isključivanje javnosti u ovom predmetu, pa će biti omogućeno prisustvo novinarima koji će neposredno biti u prilici da vide i čuju šta će se desiti na tom pretresu i javnost o tome izveste.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter