Izvor: Tanjug
21.06.2020 u 13:59
0

Mediji u regonu o srpskim izborima

Gotovo svi elektronski mediji u regionu preneli su danas vest da se u Srbiji održavaju opšti izbori, prvi u vreme korone, uz konstataciju da predizborne progoze predviđaju uverljivu pobedu SNS, srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Hina je prenela da se za mandate “bori 21 izborna lista, a favorit je Srpska napredna stranka (SNS) srpskog predsednika i vođe naprednjaka Aleksandra Vučića”

Podsećaju da je izbori trebalo da se održe još u aprilu, ali da je kampanja prekinuta zbog pandemije korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

VELIKI POŽAR U ŽARKOVU Celu noć gorela hala, odjeknula eksplozija! (FOTO)

NOLE U FINALU ZADRA: Pobedio Bornu Ćorića, hrvatska publika oduševljeno skandirala! (VIDEO)

ŠOK U NEMAČKOJ: Vlada proglasila podatke o KOTORSKIM KLANOVIMA ZA TAJNU!

GRCI PONOVO UBLAŽILI MERE ZA SRBE! Ovakvo je sad stanje na aerodromima, od 1. jula se otvaraju ostrva!

Pišu I da je predizborni proces obeležen pokušajima dela opozicije da iznudi bojkot izbora.

Takođe, podseća se da je izborni prag smanjen sa pet na tri odsto, te ocenjuju da je smanjenje izbornog praga protumačeno kao namera Vučića i vladajuće koalicije da obezbedi što širi legitimitet u parlamentu, s obzirom na to da, kako navode, Srbiju čekaju veliki politički izazovi, posebno rešenje kosovskog pitanja.

“Vučić i SNS nisu imali dostojnog suparnika, jer slaba i heterogena opozicija nije uspela da se usaglasi o bojkotu, niti da stvori ozbiljniji front prema SNS”, navodi Hina u svojoj informaciji, koju su preneli hrvatski mediji.

Takođe, napominju da se izbori održavaju uz poštovanje svih zaštitnih mera za sprečavanje širenja vrusa.

IZBORNI DAN U SRBIJI

IZBORI UŽIVO NA HAPPYBSC: Izborni dan pratite iz minuta u minut sa nama!

EVO KAKO SRBIJA BIRA 250 NOVIH POSLANIKA: DETALJNO OBJAŠNJENJE IZBORNOG SISTEMA

U SELU RAKITA NEMA GLASANJA: UKRADENE GLASAČKE KUTIJE!

RIK: Izlaznost do 12 sati iznosila je 18,01 odsto

I pojedini podgoričkii mediji prenose, bez komentara, da se u Srbiji danas održavaju opšti izbori i daju prve brojke o izlaznosti, broju biračkih mesta I broju građana sa pravom glasa.

Podgorička Pobjeda navodi izjavu Tanje Fajon koja kaže da je “Srbija duboko podeljeno društvo – veliki broj ljudi se plaši da izrazi stav”.

Sarajevski portal Klix, uz osnovnu vest o izborima u Srbiji prenosi da državljani Srbije u BiH mogu da glasaju na nekoiko biračkih mesta. Biračko mesto u glavnom gradu BiH otvoreno je jutros u Ambasadi Srbije, gde glasanje teče bez problema, a prvi put se glasanje može obaviti i u Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru.

Pored Mostara i Sarajeva, glasačka mesta u BiH otvorena su u generalnim konzultatima u Banjaluci I drugim mestima posebno namenjenim za izbore u Drvaru, Trebinju, Višegradu, Doboju…

Svi mediji u Republici Srpskoj izveštavaju opširno o izborima u Srbiji, uz detalje izbornih lista, broja posmatrača, građana sa pravom glasa I brojem biračkih mesta.

Informaciju o današnjim izborima preneli su I gotovo svi makedonski mediji, koji u prvim vestima akcenat stavljaju na poštovanje zaštitnih mera protiv korona virusa na biralištima.

I mediji na kosovskoj teritoriji bave se izborima u Srbiji, kojima je u fokusu izlazak na birališta Srba sa severa, koji takođe glasaju na opštim izborima u Srbiji.

 

Gazeta expres prenosi informaciju Rojtersa koji kaže da se očekuje da će Vučićev SNS osvojiti više od 50 odsto podrške.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter