Izvor: HappyBSC
26.06.2020 u 16:24
0

PUTIN PRVI PUT U STRAHU: PAKLENE VRUĆINE SIBIRA PRETE MOĆNOJ RUSIJI!

Iako nas prva reč kada kažemo Sibir asocira na hladnoću, njeni stanovnici sada misle drugačije. Nisu samo oni zbunjeni već i klimatolozi, prema mišljenju naučnika situacija je alarmantna!

Neobično visoke temperature od preko 30 stepeni prozrukuju šumske požare, nafta je počela da se izliva a lokalno stanovništvo svedoči o strašnoj invaziji moljaca koji muče mnogo stabla.

PROČITAJTE OBAVEZNO

BRUKA UGLEDNOG „NJUJORK TAJMSA“ Vučića pomešali sa Tačijem i naveli da je optužen za ratne zločine (FOTO)

PUCNJAVA NA SENJAKU: Ubijen mladić, u toku je potera za ubicom!

BILT NAJAVIO HAPŠENJE TAČIJA: Čeka se potvrđivanje optužnice!

VANREDNO STANJE U NOVOM PAZARU! Porast broja inficiranih KORONOM, u Beogradu NOVA KOVID BOLNICA!

Naučnici su već objavili da je 2020. godina verovatno najtoplija od početka meteroloških posmtranja, uprkos činjenici da je emisija C02 značajno smanjena zbog pandemije koronavirus usled koje su mnoge fabrike prestale da rade.

Iz godine u godinu letnje temperature u polarnoj regiji rastu. Snažne okeanske struje donose toplo vreme do Severnog pola zbog čega sneg i led počinju da se tope.

Ali ove godine zabeleženo je nešto što ne pamte ni najstariji stanovnici dalekog Sibira – u selu Niznijaja Peši početkom juna zabeležena je temperatura preko 30 stepeni! U Katangi gde je prethodno najveća izbeležena temperatura otkad postoje merenja bila 12 stepeni, krajem maja zabeležno je neverovatnih 25 stepeni!

OVO MORATE ZNATI

POŽURITE! NASA ZOVE DIZAJNERE IZ SRBIJE Čeka vas posao, ali rok je do avgust!

ZABRINJAVAJUĆE! Drogu probalo 15 odsto učenika prvog razreda srednje škole!

STRUČNJACI ŠOKIRANI! Ovo je razlog MALE SMRTNOSTI od KORONE u nekim zemljama!

KINA I INDIJA NA IVICI NUKLEARNOG RATA! Postavljaju VOJNE INSTALACIJE u spornoj dolini! (VIDEO)

Martin Stendel sa danskog Instituta za meteorologiju kaže da se takve neobične majske temperature na severozapadu Sibira bez zagrevanja uzrokovanih ljudskim aktivnostima primećuju jednom u svakih 10.000 godina!

Finski klimatolog Mika Rantanen takođe je nedavno tvitovao o novim vremenskim rekordima.

Stručnjak za C3S Freja Vamborg istaknuo je da iako se Zemlja uglavnom zagreje, temperature variraju u regionima. A zapadni Sibir je, prema njenim rečima, epicentar vrućine. Temperaturne fluktuacije ovde nisu neuobičajene, ali trajanje nenormalnih vrućina ove godine je alarmantno.

Ruski predsednik Putin još u decembru prošle godine naglasio je ozbiljnost situacije. Napomenuo je da se neki ruski gradovi nalaze izvan Arktičkog kruga, a ako se permaforst (stalno zamrznuto tlo) počne topiti, to će imati dalekosežne posledice.

NEMOJTE DA PROPUSTITE!

PARE SE LEPE ZA NJIH Ova tri horoskopska znaka zaradiće ogromne pare

SVE POČINJE DOBROM PREDIGROM Poslušajte par savete koje obavezno morate da probate

OBAVEŠTENJE ZA SVE ŽENE 7 razloga zbog kojih bi trebalo da pijete pivo

Veruje se da je odmrzavanje permafrosta postao jedan od razloga nedavnog masovnog curenja dizel goriva zbog čega je Putin morao da proglasi vanredno stanje. Rudarsko-metalurški koncern Norilsk Nikel saopštio je tada da je topljenje permafrosta oštetilo rezervoare sa gorivom.

Ove godine požari su uništeni stotine hektara sibirskih šuma, što je zauzvrat zagrejalo atmosferu širom regiona. Međutim, postoji još jedna neobična okolnost: invazija posebne vrstemoljaca, čije ličinke proždiru iglice četinara i brzo se množe na konstantno rastućim temperaturama. Štaviše, drveće bi lako mogle postati žrtve požara ako nemaju igle.

Entomolog Vladimir Soldatov priznaje da nikada ranije nije video da se moljac tako brzo razmnožava.

Stručnjaci i dalje tragaju za rešenjem ovog problema!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter