Izvor: Blic.rs
29.06.2020 u 08:37
0

REGRES ISPLAĆEN: Radnici odustali od najavljenog štrajka

Radnici rudnika i termoelektrane u Gacku odustali su od najavljenog jednočasovnog štrajka upozorenja, koji je trebalo da se održi sutra, a nakon što im je uprava “Elektroprivrede RS” uplatila regres.

Kako za Srpskainfo potvrđuje predsednik Konfederacije sindikata RS Željko Tepavčević, koji je i predsednik Sindikata RiTE Gacko, uprava ERS je pre nekoliko dana promenila svoju prethodnu odluku da regres bude isplaćen tek u poslednjem kvartalu ove godine, umesto do 30. juna, kako je predviđeno kolektivnim ugovorom.

– Isplata regresa je počela u petak u većini zavisnih preduzeća i na taj način je ispoštovan kolektivni ugovor, što smo mi i tražili, te smo zato i odustali od štrajka. Sindikat RiTE Gacko je organizovao i lično potpisivanje zahteva svih radnika koji su tražili isplatu regresa. Taj zahtev je već ispunjen, ali se takođe traži i poštovanje sadašnjeg Kolektivnog ugovora u punom kapacitetu. Od naše uprave smo po tom pitanju dobili odgovor da će se u RiTE Gacko kolektivni ugovor poštovati u punom kapacitetu – kaže Tepavčević.

SAZNAJTE JOŠ…

OGLASIO SE NEMAČKI VIRUSOLOG: „Nalazimo se u NEPREKIDNOM TALASU, čas raste, čas opada!“

LEPI DANI DO VIKENDA! Vremenska prognoza za iduću nedelju je KATASTROFA!

EKSPLOZIJA NA NOVOM BEOGRADU! Blokovi bez struje!

NOVI SKOK ZARAŽENIH: Testirano 4.905 osoba, a registrovano 254 OBOLELIH!

Po njegovim rečima, oko 90 odsto radnika ovog preduzeća traži i da uprava preduzeća podrži zahteve sindikata da se nijedno pravo radnika ne umanji u novom kolektivnom ugovoru, a takav stav očekuju i od uprava ostalih zavisnih preduzeća.

Pregovori o novom kolektivnom ugovoru trebalo bi da počnu narednog meseca. Podsećamo, sindikalni odbor RiTE Gacko je 19. juna doneo odluku po kojoj je trebalo da stupe u štrajk upozorenja 30. juna, a jednočasovna obustava rada istovremeno je planirana i u RiTE u Ugljeviku. Ovakve odluke sindikati su doneli zbog odluke uprave ERS da ne isplati radnicima regres do 30. juna, ali i drugih zahteva.

Još nema potvrde da li od štrajk odustaju i radnici u Ugljeviku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter