Izvor: Alo.rs
31.10.2021 u 17:01
0

NOVI NEREDI NA CETINJU: Komite vređale mitropolita Joanikija ispred Cetinjskog manastira

Cetinjski manastir danas proslavlja svoju slavu, Svetog Petra Cetinjskog, kao i veliki pravoslavni praznik Svetog apostola Luku.

Pravoslavni vernici došli su u manastir da obeleže slavu, a ispred manastira na Cetinju okupile su se komite i pripadnici nekanonske crnogorske pravoslavne crkve, koji su vređali mitropolita Joanikija.

PROČITAJTE JOŠ:  STRAVIČAN SUDAR NA MAGISTRALNOM PUTU DERVENTA-BROD: Teže povređen bračni par!

Ispred manastira je pojačano prisustvo policije, postavljena je ograda uz koju vernici ulaze u manastir, dok su ispred manastira građani sa crnogorskim nacionalnim obeežjima pevali takozvane crnogorske pesme.

U jednom momentu se pojavio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, kome su priadnici nekanonske CPC dovikivali da nije dostojan, prenosi „Cetinjski list“. 

PROČITAJTE JOŠ: KORONA VIRUS U REPUBLICI SRPSKOJ: U protekla 24 časa potvrđeno 92 nova slučaja

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak na kom se vide okupljene tzv. „patriote“ kako zvižde mitropolitu, vladikama, sveštenstvu i monaštvu i dobacuju im pogrdne reči.

Kako je saopštila Mitropolija crnogorsko-primorska, službu povodom manastirske slave predvodio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz sasluženje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i episkopa pološko-kumanovskog Joakima, raško-prizrenskog Teodosija, pakračko-slavonskog Jovana, buenosajreskog i južno-centralnoameričkog Kirila, marčanskog Save, vikara patrijarha srpskog Porfirija, sveštenstva i sveštenomonaštva iz više eparhija i molitveno učešće vernog naroda.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter