Izvor: Tanjug
24.07.2020 u 09:15
0

VESIĆ:Verujem da će odbornici imenovati ulicu po Jovoviću

 Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da veruje da će odbornici Skupštine grada Beograda prihvatiti njegovu inicijativu i da će Blagoje Jovović, čovek koji je pucao u, kako kaže, najvećeg zlotvora srpskog naroda Antu Pavelića, dobiti ulicu u Beogradu.

Vesić je na svom Fejsbuku napisao da će grad Beograd imenovanjem ulice po Jovoviću ukazati počast tom srpskom heroju za njegov herojski čin, a nakon što je decenijama bio nepoznat za srpsku istoriju i predanje.

TOP PREPORUKA

PROPALO LETOVANJE U GRČKOJ I ŠPANIJI: Srbi sada biraju OVU destinaciju, nije potreban PCR, a leče i od korone!

ONI ĆE IMATI NAJVEĆI PROBLEM: Više od 100.000 vozila u Srbiji NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED

Kadri Veselji pozitivan na korona virus

AUTO-MOTO SAVEZ SRBIJE: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja!

Prema Vesićevim rečima, na spomen ploči koja će se nalaziti u ulici Blagoja Jovovića pisati da je on 10. aprila 1957. godine u Argentini „izvršio ljudsku pravdu pucajući u najvećeg zlotvora srpskog naroda ustaškog vođu Antu Pavelića“.

„Uz pomoć nekoliko prijatelja, Blagoje Jovović, u nedostatku sudskog procesa i zakonske kazne, sproveo je pravdu nad zločincem Pavelićem. Tako je osvetio stotine hiljada Srba koji su nevini stradali od ustaške kame u stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu. Zlikovac je preminuo od posledica rana koje mu je naneo ovaj heroj“, napisao je Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter