Izvor: Tanjug
02.11.2021 u 11:06
0

DAČIĆ: Stranke dostavile predloge za praćenje medija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su četiri stranke dostavile predloge za članove Privremenog nadzornog tela za praćenje medija i to su „SDS“ Borisa Tadića, „Dosta je bilo“ Saše Radulovića, koalicija NADA, Stranka moderne Srbije.

Dačić je posle onlajn razgovora sa evroparlamentarcima rekao da je posle roka za dostavaljanje predloga koji je prošao juče stigao još jedan predlog, ali šesti kandidat će biti izabran do kraja meseca i dodao da do kraja meseca ima vremena i da stranke koje nisu poslale predloge preispitaju svoje stavove.

PROČITAJTE JOŠ: UŽIVO! Vučić na skupu svetskih lidera na Samitu o klimatskim promenama – COP26! (VIDEO)  

Privremeno telo za praćenje medija ima 12 članova, od toga šest delegira REM, a šest predsednik skupštine u dogovoru sa kofasilitatorima.

Predsednik Skupštine Srbije je najavio da će posle 20. novembra u Beograd doći bivši evroposlanici koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu i razgovarati sa strankama, a cela delegacija evrosposlanika biće u Srbiji u januaru i razgovaraće se o impelentaciji zaključaka sa međustranačkog dijaloga.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ U GLAZGOVU: Borba za zdraviju životnu sredinu je borba za budućnost – NEMAMO PRAVA NA NEUSPEH!  

Dačić je naveo da će se uskoro promeniti Zakon o narodnim poslanicima, a te promene se odnose na sastav RIK-a i stalni sastav biračkih odbora.

– Pozivam stranke na veliku ozbiljnost da ne dođemo u situaciju da ostavimo mesta koja će neko da ima, a onda da danima cekamo na kadrovsko popunjavanje sastava. To nisu organi koji mogu da budu na čekanju – rekao je Dačić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter