Izvor: tanjug
25.07.2020 u 13:57
0

DODIK: Mržnja prema Srbima konstantno živi u Sarajevu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da u Sarajevu u kontinuitetu živi mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko, a sve s ciljem majorizacije Republike Srpske i njenog svođenja na praznu ljušturu.

On je agenciji Srna na pitanje da prokomentariše negativne komentare koji stižu iz Sarajeva nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, odgovorio da je ta mržnja okrenuta prema svemu što je vezano za Srbe u celini, pogotovo u Srpskoj i Srbiji, saradnju i mogućnost da realizuju veoma važne projekte.

PROČITAJTE I OVO…

VEČERAS PREMIJERA NA HAPPY BSC PORTALU! Dve devojke režiraju pustolovinu, koja lomi i one najčvršće! (VIDEO)

LEGIJA ZVAO MARIĆA IZ ZATVORA: „I danas imam ožiljak od njegovog udarca“! (FOTO)

MINISTAR FINANSIJA: Plate i penzije stabilne, nema smanjenja

– To osetim svaki put kada odem u Sarajevo i kada imam obaveze kao srpski član Predsedništva BiH. Oni su toliko ostrašćeni u tom pogledu i veoma uvezani i ujedinjeni. Tu nema razlike između SDA, SDP-a Komšića ili bilo koga tamo. Svi sviraju isti instrument mržnje prema Srbima i Republici Srpskoj u nastojanju da iskoriste međunarodnu privrženost njima, istu onu od koje su bili podržani i tokom rata – istakao je Dodik.

Govoreći o napadima na Vučića nakon što je rekao da je Trebinje srpski grad, Dodik je upitao „šta je drugo nego srpski“ i pozvao sve da odu u taj grad i vide.

– To što se oni pozivaju da su nešto napravili u Trebinju stvar je turske okupacije koja je bila na ovim prostorima nekoliko vekova i logično je da narod koji je bio okupiran ne može da slavi bilo šta od tih okupatora. U Trebinje je svako dobro došao i to je nesporno, ali je isto tako vidljivo da je Trebinje u Republici Srpskoj i da je to srpski grad u celini što se može videti po gradskoj upravi, institucijama i načinu života – pojasnio je Dodik.

PROČITAJTE I OVO…

VEČERAS PREMIJERA NA HAPPY BSC PORTALU! Dve devojke režiraju pustolovinu, koja lomi i one najčvršće! (VIDEO)

LEGIJA ZVAO MARIĆA IZ ZATVORA: „I danas imam ožiljak od njegovog udarca“! (FOTO)

MINISTAR FINANSIJA: Plate i penzije stabilne, nema smanjenja

On je poručio da Trebinje nije grad Bakira Izetbegovića ili njegovog oca, već grad srpskog naroda i Republike Srpske te da nema potrebe za polemikom.

Dodik je podsetio da je Trebinje je bilo i postojalo kao srpski grad i pre nego što su Turci došli na ove prostore.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar