Izvor: Blic
26.08.2020 u 14:44
0

CRNI DAN U HRVATSKOJ: Oboren rekord po broju zaraženih!

U Hrvatskoj je danas oboren rekord po broju zaraženih korona virusom od početka epidemije u toj zemlji. Prema današnjim podacima zaraženo je čak 358 osoba, što je za 52 nova slučaja više u odnosu na dosadašnji rekord postavljen pre nekoliko dana – 22. avgusta bilo je 306 zaraženih.

– U protekla 24 sata imamo 358 novih slučajeva zaraze korona virusom, a broj trenutno aktivnih slučajeva je 2.352. Ukupno imamo 8.888 pozitivnih slučajeva od početka epidemije. Dobra je vest je da u protekla 24 sata nemamo novih slučajeva preminulih osoba – rekao je danas hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Najteže u Splitu, predložene nove mere

Najteža situacije je u Splitsko-dalmatinskoj županiji gde je danas zabeleženo čak 138 novih slučajeva zaraze.

– Nije dobro. Prosek godina novoobolelih je 35 godina. Novoobolelih zdravstvenih radnika je još pet. Najviše je zaraženih u Splitu, a dosta i u Imotskom. Locirali smo žarišta u određenim fitnes centrima, imamo i dalje podatke vezano za održavanje nekih porodičnih okupljanja venčanja – izjavila je danas Željka Karin, direktorka NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

PROČITAJTE JOŠ

PORODILJA PREMINULA U KLINIČKOM CENTRU NIŠ: Sve je bilo dobro, a onda odjednom krenulo po ZLU

TUGA! Preminuo Pavlović (29), trener Jagodine kojeg je udario grom

TUGA! ISPOVEST SUPRUGA PREMINULE PORODILJE U KC NIŠ: Kazala mi je da joj je loše i da je krv svuda oko nje

Vučić sa predstavnicima Republike Srpske obišao Beograd na vodi (VIDEO)

Split kao žarište korone

Zbog ovih brojki, koje predstavljaju rekord za to područje, lokani Krizni štab predlaže uvoženje novih mera na 14 dana.

– Predlažemo na rok od 14 dana obavezne maske u zatvorenim prostorima i u ugostiteljskim objektima. Ograničavanje održavanja venčanja do 50 osoba, sahrana do 50 osoba bez izražavanje saučešća, bez karmina, porodična okupljanja do 20 ljudi, na okupljanjima je obvezno nošenje maski – rekao je Luka Brčić, načelnik kriznog štaba Splitsko-dalmatinske županije.

Predlaže se i zatvaranje teretana i sportskih dvorana, obavezno nošenje maski u ugostiteljskim objektima ok se ne konzumiraju hrana i piće, a traži se i zabrana poseta u domovima za starije, piše Index.hr.

 – Zatvaraju se objekti u kojima su detektovani zaraženi. Tražimo da sve događaje koji su predviđeni u zatvorenom da se ti događaji otkažu – rečeno je iz kriznog štaba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter