Izvor: Novosti
27.08.2020 u 08:43
0

UŽAS! Ukraden krst sa groba nikšićkog pravoslavca

Porodica u šoku

PROČITAJTE JOŠ

PREDSEDNIK ODBRUSIO: Neće Džaferović da govori Srbiji šta da radi!

MILO PUCA U PRAZNO: Crnogorski oligarh opet optužio Beograd, a zbog čega-SAMO ON ZNA

EKSKLUZIVNO! Srpski naučnik PIŠE ISTORIJU: Rusima sam NAPRAVIO VAKCINU I PRVI JE PRIMIO! (VIDEO)

POTVRĐENO JE: USKORO BEZ PCR TESTA U CRNU GORU

PREDSEDNIK SRBIJE PORUČIO: Srbija u saradnji sa Nemcima može da bude važan proizvodni i industrijski hab

Krst sa groba Rajza Adžovića (74), nikšićkog Roma koji je sahranjen pre tri dana, nestao je tokom noći.

Ko je odneo pravoslavno znamenje zasada se ne zna, a ceo slučaj policiji je prijavila ogorčena porodica.

– Kada su došli sin i ćerka da obiđu očev grob bili su u šoku jer na njemu nije bilo krsta. Tri dana traje naša borba da ga postavimo, ali kao što smo videli, i za vreme sahrane on je smetao našim komšijama muslimanima i Albancima. Rajzo se rodio u Nikšiću, tu je ostario i umro i mi nećemo dozvoliti da bilo ko u pravoslavnoj Crnoj Gori nama pravoslavcima ugrožava pravo na veru i naše običaje – priča revoltirana Slavica Adžović, Rajzova kćerka.

Na groblju je zatečen Mirsada Muratovića iz nevladine organizacije Roma.

– Upoznati samo sa ovim slučajem, išli smo u Komunalno preduzeće, pitali da li je zabranjeno postaviti krst na grobnici pokojnika. Odgovorili su da to nikome nije zabranjeno i da groblje pripada jednako svim Nikšićanima. Mi, pravoslavni Romi, ovde smo vekovima, a od kada su došli raseljeni sa KiM gubimo naša prava. Tražimo od nadležnih da se ovaj problem reši – kaže Muratović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter