Izvor: Kurir.rs
27.08.2020 u 21:27
0

ŠOKANTNA ODLUKA! OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Nemanja Matić se povlači iz reprezentacije Srbije

Nemanja Matić, as Mančester junajteda, našao se na spisku reprezentacije Srbije za predstojeće mečeve Lige nacija, ali on više neće igrati za „orlove“.

Šokantnu odluku iskusni vezista da više ne nastupa za nacionalni tim doneo je na prepad, iako selektor Ljubiša Tumbaković računa na njega za mečeve sa Rusijom i Turskom, prenosi Informer u sutrašnjem štampanom izdanju. 

Navodno Matić nije zadovoljan atmosferom u nacionalnom timu, a o svemu tome je navodno već davno obavešten i ceo stručni štab, ali i čelnici FSS. 

Selektor Tumbaković pokušava da ga nagovori da se predomisli, navodno je čak i sportski direktor Vladimir Matijašević to pokušao, ali bez uspeha i Nemanja je već obavestio FSS da neće doći na zakazano okupljanje.

Podsetimo, Ponikao je u FK „Obrenovac 1905“ iz Obrenovca, a u pionirskim danima je igrao za lazarevačku Kolubaru i Jedinstvo Ub. U mlađim kategorijama je nastupao za Crvenu zvezdu i Partizan. 

Matić je bio potpuno nepoznat igrač u Srbiji sve dok Vladimir Vermezović, u to vreme trener slovačkog Spartaka iz Trnave, nije preporučio njega i Marka Milinkovića tadašnjem selektoru mlade reprezentacije Slobodanu Krčmareviću. Oba dva fudbalera su dobila šansu da debituju za mladu selekciju 11. oktobra 2008. na meču protiv Danske.

SVE O SPORTU

DEL POTRO NA PREKRETNICI: Noletov prijatelj uradio isto što i Federer, sve u nadi da će napraviti korak napred

MISTERIJA PORODICE MESI: Leo se vratio po siromašnu Antonelu nakon saobraćajke

SRBIN JE NEPRIKOSNOVEN: Ali ovo mora da menja

PREDSEDNIK BARSE O „AFERI MESI“: SVI SU IZNENAĐENI

CRNO-BELI U ISTORIJSKOM MEČU: Partizan protiv RFS-a slave veliki jubilej! FOTO

Nakon samo tri utakmice i dva gola u dresu mlade, selektor Antić ga je uvrstio u sastav seniorske reprezentacije za prijateljsku utakmicu protiv Poljske. Na toj utakmici odigranoj 14. decembra 2008. Matić je debitovao za najbolju selekciju Srbije.

Sa mladom reprezentacijom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2009. Povredio se u prvoj utakmici protiv Italije, nakon 85 minuta provedenih na terenu. Nakon te povrede morao je na operaciju stopala. Od 2008. do 2010. za reprezentaciju Srbije do 21 godine je odigrao jedanaest utakmica i postigao dva gola.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter