Izvor: HappyBSC
02.09.2020 u 12:48
0

AMFILOHIJE O VANDALIZMU U PLJEVLJIMA: Namerna provokacija i osmišljen plan

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije osudio je danas napad na građane muslimanske veroispovesti u Pljevljima i dodao da se ne može oteti utisku da se radi o namernoj provokaciji i osmišljenom planu podizanja tenzija. 

On je u saopštenju za medije naveo da je napad na pljevaljske muslimane napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore.

UDARNE VESTI O CRNOJ GORI

ANA BRNABIĆ O MILU: Hteo je da vlada ceo život, ali je ZABORAVIO KLJUČNU STVAR!

MANDIĆ O PROMENI VLASTI U CRNOJ GORI: Đukanović je nacrtao metu na čelu Vučiću!

OTAC GOJKO PEROVIĆ: Sada kada je sve prošlo, da vam otkrijem KAKAV JE ČOVEK Zdravko Krivokapić!

– Poslednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmeren protiv tamošnje Islamske zajednice je velika ljudska sramota za njegovog počinioca. Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja – naveo je Amfilohije.

Kako je dodao, ne može se oteti utisku da se radi o namernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cele Crne Gore na osnovu verske pripadnosti. 

– Neću da izvodim preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvetljeni, navodi na pomisao da se ovde ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja verske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli juče da vidimo u Rožajama – kazao je Amfilohije.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima napadnute su tokom noći, a u objekat je ubačena poruka „Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica“, objavio je na svom Fejsbuk profilu glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter