Izvor: Blic.rs
10.09.2020 u 20:27
0

POTREBNA EFIKASNIJA KONTROLA GRANICA: Ispomoć drugih policijaskih agencija u BiH nije dovoljna

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić razgovarao je danas sa ministrom bezbednosti u Savetu ministara Selmom Cikotićem o situaciji sa nezakonitim migracijama sa naglaskom na istočnu granicu i Unsko-sanski kanton, gde je najveći migracioni pritisak.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje je potrebno preduzeti kako bi se efikasnije izborili sa migrantskom krizom, te o problemima sa kojima se susreće Granična policija, pre svega, kada je reč o nedostatku kadra, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Galić je istakao da su gotovo svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i severoistočni deo granice.

– Granična policija preraspoređuje postojeće kadrovske kapacitete na delove granice gde je najveći migracioni pritisak. Imamo ispomoć i drugih policijskih agencija, ali to nije dovoljno da se adekvatno odgovori na pitanje migracija – rekao je Galić.

OVO MORATE ZNATI

POTRESNA ISPOVEST PRIJATELJA STRADALOG ČOVEKA KOD NIŠA: „Kud ga pustih da ode, video sam da je loše…“!

INCIDENT NA PRUŽNOM PRELAZU: Sudar traktora i putničkog voza kod Gruže, jedna osoba prevezena u bolnicu!

MLADIĆ NAPADNUT USRED DANA NA ULICI: Zadobio TEŠKE RANE po stomaku!

KORONA VIRUS: Najmanje zaraženih u jednom danu u Srbiji, a najviše u Rumuniji!

Cikotić je istakao da će Granična policija BiH u svom delovanju imati podršku Ministarstva bezbednosti, te da će se fokusirati na efikasniju kontrolu granice i jačanje kapaciteta Granične policije.

Galić i Cikotić su naglasili važnost unapređenja saradnje i uključivanje svih nivoa vlasti za efikasnije upravljanje migrantskom krizom u BiH.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter