Izvor: Tanjug
13.09.2020 u 16:18
0

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Kralj Aleksandar je OBNOVIO crkvu na Lovćenu! On je prva žrtva NACIFAŠIZMA u Evropi!

Arhiepiskop cetinjski, Mitropolit crnogorsko-primorski, zetsko-brdski i skenderijski i Egzarh sveštenog trona pećkog Amfilohije izjavio je da je kralj Aleksandar Karađorđević prva žrtva nacifašizma, te da nije rušio hramove po Crnoj Gori i druge podizao sebi, već ih obnavljao.

On je to rekao tokom liturgije u crkvi Roždestva Presvete Bogorodice i Svetog Aleksandra Nevskog na Svetom Stefanu.

OVO MORATE ZNATI…

PREMINUO STOJANOVIĆ: Vozač džipa koji je dignut u vazduh podlegao povredama u Urgentnom centru

IMUNOLOG SRĐA JANKOVIĆ: Samoizolacija neophodna,rigoroznije sprovoditi mere!

„GRAĐANI SU I DALJE PREVIŠE OPUŠTENI“ Ministar zdravlja o VAKCINACIJI i UVOĐENJU KARANTINA! (FOTO)

ADA CIGANLIJA KRCATA, NIGDE SPASILACA?! Napolju 30 stepeni, kupača ima PREVIŠE!

– I ovaj ovde je obnavljao i obnavljao je crkvu na Lovćenu. To treba da zapamte i današnji Crnogorci koji ga napadaju da je on te hramove navodno pravio sebi. Nije sebi, nego svome pretku Petru Drugom Lovćenskom Tajnovidcu obnovio je crkvu koju su srušili Austrijanci. Obnovio je onakva kakva je bila, a srušili su je ponovo brozomorci, naslednici Lenjina i Staljina. Ali, hvala Bogu, evo prolazi i njihovo vreme. Svaka sila do vremena, a Božija je svevremena. Ničija nije do zore gorela – rekao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit je istakao da postoje dokumenti koji dokazuju da je kralj Aleksandar od manastira Praskvica kupio zemlju na Svetom Stefanu na kojoj se nalazi crkva.

– On je tu dolazio da letuje sa svojom kraljevskom porodicom. To je njegovo i pred Bogom i pred ljudima, i njegovog potomstva. Nažalost, naslednici boljševika su to oteli i opljačkali. To pljačkaško delo nastavlja se i danas – kazao je Amfilohije.

SAZNAJTE JOŠ…

ZVEZDA IZBEGLA VELIKU OPASNOST: U redovima rivala ima ZARAŽENIH koronom!

ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Uhapšen nakon što je pokušao da zapali zgradu opštine!

PIJANI MLADIĆ U NOVOM SADU NAPRAVIO HAOS NA ULICAMA: Skakao na AUTOMOBIL, urinirao NA ULICI, pa DOLIJAO! (VIDEO)

Objasnio je i da je Sveti Aleksandar Nevski jedna od najznačajnijih ličnosti slovenskih naroda, prvenstveno ruskog naroda.

– I nije čudno što su kralj Aleksandar Karađorđević i kraljica Marija ovaj hram posvetili Svetom Aleksandru Nevskom – rekao je Vladika Amfilohije i podsetio na mučeništvo ove svetinje.

Vladika Amfilohije je rekao da je, kao što je nakon Hristovog stradanja i raspeća došlo do Njegovog vaskrsenja, vaskrsao i hram Presvete Bogorodice i Svetog Aleksandra Nevskog na Svetom Stefanu.

– Dao je Bog i vratio razum ljudima da u naše vreme ovaj hram bude obnovljen i da danas, sa posebnom radošću ovde služimo sa dvojicom Episkopa naše Kijevske Rusije, Vladikom Lukom i Vladikom Diodorom, koji su nam doneli blagoslov Svetog Aleksandra Nevskog – kazao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je na kraju bogosluženja rekao da je proslavljanje Svetog Aleksandra Nevskog na ovo mesto doneo učenik Svetog cara Nikolaja Drugog kralj Aleksandar Karađorđević, koji je primio desetine hiljada proteranih Rusa od strane boljševika, među kojima preko 30 episkopa na čelu sa Mitropolitom Antionijem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter