Izvor: Kurir.rs
02.10.2020 u 11:06
0

U KANDŽAMA KORONE: OKO 200 UČENIKA I NASTAVNIKA U REPUBLICI SPRSKOJ ZARAŽENO VIRUSOM

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je da je u septembru u Republici Srpskoj registrovano 219 dece do 19 godina pozitivnih na virus korona.

„Imali smo 19 dece uzrasta do pet godina, 101 dete uzrasta od šest do 14 godina i 99 dece od 15 do 19 godina“, rekao je Zeljković.

Ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić izjavila je da je tokom septembra u školama u Republici Srpskoj zabeležeo oko 200 učenika i nastavnika.

Trivićeva je naglasila da su svi oboleli u kućnoj izolaciji sa blažim simptomima, te da nije bilo nijednog slučaja sa težim oblikom bolesti.

PROČITAJTE OBAVEZNO

DNEVNI HOROSKOP ZA 2.OKTOBAR: Vage, racionalno koristite svoje vreme i energiju!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 2.OKTOBAR: Sunčano i toplije, do 27 stepeni

EKSPERTI SAVETUJU: Potrebno je samo 30 sekundi da poboljšate brak!

„Ministarstvo prosvete i kulture je od početka septembra u svakodnevnoj kontroli sprovođenja mera Instituta za javno zdravstvo i podaci govore da svi poštuju preporuke“, rekla je Trivićeva

Dodala je da će i dalje nastava biti po istom principu, odnosno časovi će trajati kao i do sada u prvih mesec dana školske godine.

Ona je dodala da predškolske ustanove u Republici Srpskoj mogu da svoje vaspitne grupe prošire sa 20 na 25 dece.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter