Izvor: tanjug
09.11.2021 u 14:40
0

Evropska agencija za lekove odlučuje o lečenju antitelima

Evropska agencija za lekove (EMA) spremna je da narednih dana odobri lečenje monoklonalnim antitelima, rekla su danas dva neimenovana izvora. 

EMA će ove nedelje dati zeleno svetlo za lečenje tretmanom koji su razvile američka kompanija Regeneron i švajcarski Roš. 

PROČITAJTE JOŠ: SZO UPOZORILA: Preti globalna nestašica špriceva za vakcine

Koktel antitela se u Sjedinjenim Američkim Državama zove REGEN-COV, a u ostalim zemljama se prodaje pod imenom Ronaprev.

EMA će odobriti ove nedelje upotrebu u EU i korišćenje tretmana antitelima Regkirona, koji je razvila južnokorejska kompanija Seltrion, dodao je izvor.

PROČITAJTE JOŠ: DISKUSHERNIJA JE RETKA BOLEST ALI IZLEČIVA!

Oba tretmana antitelima se trenutno koriste za lečenje kovid pacijenata koji su u riziku da dobiju težak oblik kovida.

Iz sedišta EMA su odbili da komentarišu navode o odobravanju ovog načina lečenja, ali su rekli da se o tome razgovaralo na mesečnom sastanku agencije koja je odgovorna za odobravanje lečenja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter