Izvor: telegraf.rs
12.10.2020 u 18:28
0

U CRNOJ GORI HAOS: Od Kovida 19, PREMINULO još 9 osoba, moguć POLICIJSKI ČAS

Zaražena je još 181 osoba

OVO MORATE ZNATI

STIGAO JE! Lek za koronu od danas u bolnicama u Srbiji

VAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Budimo odgovorni, poštujmo mere da sačuvamo živote!

DVA NEPRIJATELJA: Pored TREĆEG talasa PRETI nam još jedna opasnost!

DOKTOR BRANISLAV TIODOROVIĆ: Evo kada zatvaramo škole!

U Crnoj Gori je od korona virusa u poslednja 24 sata obolela još 181 osoba, a umrlo je devetoro ljudi. Ukoliko se visok trend obolevanja u Podgorici nastavi, uskoro se može očekivati zatvaranje ugostiteljskih objekata i zabrana kretanja nakon 22 sata, rekao je na današnjoj konferenciji pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ) su od poslednjeg preseka završile PCR analizu 534 uzoraka na novi korona virus, a ukupno je registrovano 181 novopozitivnih slučajeva infekcije.

– Od jučerašnjeg preseka Institutu je prijavljeno devet smrtnih ishoda kod kovid-19 pozitivnih pacijenata iz Podgorice, Bijelog Polja (4), Herceg Novog, Žabljaka, Pljevalja i Nikšića, rođenih 1969, 1945, 1932, 1942, 1941 (2), 1965, 1970 i 1966 godine a koji su lečeni u Kliničkom centru Crne Gore (2), OB Bijelo Polje (4) i OB Bar (2), a jedna prijava je pristigla i iz Doma zdravlja Herceg Novi – navodi se u saopštenju IJZ.

Od toga, najviše obolelih je u Podgorici.

– Bojim se da je Podgorica tu negde. Potrebno je da se registruje 1.488 osoba za 14 dana u Podgorici da bi se pooštrile mere. Plašim se ako se nastavi sa ovim trendom možemo računati na zatvaranje ugostiteljskih objekata i zabranu kretanja posle 22. Međutim, nikada nije kasno da krenemo da poštovanjem mera. Insitut je uputio poziv za slave, odnosno da se provedu u najužem krugu porodice. Mitrpolija i druge pravlosavne eparhije izašle su sa saopštenjem da se slave proslave u krugu porodice – rekao je Begić.

Prema njegovim rečima, svi se moraju potruditi da do toga ne dođe. Međutim, nezahvalno je govoriti šta će se desiti od ponedeljka do petka u ponoć kada završavaju presek.

Direktor Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore Sreten Kavarić rekao je da je broj hospitalizovanih pacijenata u Crnoj Gori 303. On je naveo da je od tog broja 62 pacijenta u KCCG, a da je 17 životno ugroženo.

ODLAZAK LEGENDARNOG BORE DRLJAČE

Era Ojdanić GRCA U SUZAMA zbog Borine SMRTI: Popio sam lek za smirenje, ne mogu da prestanem da plačem!

POSLEDNJA ISPOVEST BORE DRLJAČE! Pred smrt je u „Glamuru specijal“ na Happy TV je PROGOVORIO O ŽIVOTNIM TRAGEDIJAMA! (VIDEO)

Reči koje KIDAJU SRCE: Evo ŠTA je Bora rekao NEKOLIKO DANA PRED SMRT!

TUGA: PRISEĆAMO se Bore Drljače i njegovog UČEŠĆA u Parovima! Evo po ČEMU ĆEMO GA PAMTITI! (VIDEO)

Pogledajte kakav je VESELJAK bio Bora Drljača! (VIDEO)

Jedna ŽELJA NIKADA MU SE NIJE OSTVARILA: Evo za čim je NAJVIŠE ŽALIO Bora Drljača!

– U barskoj Bolnici je hospitalizovano 39 pacijenata od kojih je sedam životno ugroženo, u beranskoj bolnici 57 od kojih je sedam sa teškom kličkom slikom – rekao je on.

U nikšićkoj bolnici je hospitalizovano 65 pacijenata, a šest je sa sa teškom slikom. U bolnici Kodra je šest pacijentkinja – četiri porodilje i dve trudnice, u pljevaljskoj bolnici 27 pacijenata.

U bjelopoljskoj bolnici je, dodaje, 14 pacijenata.

Kavarić je naveo da ova bolest ne bira, što nisu shvatili oni građani koji ne poštuju mjere.

– Ne bira da li ste bogati ili siromašni, ove ili one vere. Nepoštovanje mera završava se fatalno – rekao je Kavarić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, on je rekao da za sada nema potrebe za privremenim covid bolnicama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter