Izvor: HappyBSC
17.10.2020 u 21:05
0

PRVI PUT POSLE DVA VEKA OTVOREN ISUSOV GROB! Evo šta je zatečeno (VIDEO)

Naučnici su, prvi put u poslednja dva veka, otvorili mesto za koje hrišćani veruju da se nalazi grob Isusa Hrista u Crkvi Svetog groba u Jerusalimu.

OVO MORATE ZNATI

ŠOK PREOKRET! Mediji javili da je preminuo, ali prema novim saznanjima ŠARAC JE ŽIV!

UŽAS NA ZVEZDARI: Pronađeno telo muškarca!

Vučić čuvarima srpske bezbednosti poručio: Imamo samo jednu otadžbinu, Srbiju i da uvek budete na njenom braniku

„Računajte na prijateljsku Srbiju“: Vučić uputio reči podrške francuskom narodu

KORONA PRESEK: Srbija u CRVENOJ zoni, POZITIVNO 227

Isusov grob, odnosno nekoliko metara visoku i široku mramornu edikulu, već nekoliko decenija od raspadanja štiti metalna struktura. Ona drži na okupu mramorne blokove koje su nagrizle vremenske neprilike i uticaj hiljade hodočasnika i turista.

Prošle su četiri godine otkad su konzervatori prvi put u više od dva veka otvorili Isusov grob.

SAZNAJTE JOŠ

HOROR KOD VRBASA: Pronađeno telo muskarca sa povredama na glavi!

CRNA SUBOTA: Leš žene izvučen iz Gružanskog jezera u Kniću

RATA NA KAVKAZU: Uništeno više 2.100 civilnih objeka, gađani turski i azerski vojni ciljevi!

BRITANSKA KRALJICA LOŠE? Elizabeta II gubi kilograme, najbliži u STRAHU od NAJGOREG

Delu istorijskih radova svedočio je fotograf agencije AFP i snimio fotografije mesta na kom se po verovanju nalazi stena ispod koje je je položeno Isusovo telo 33. godine. Mramorna ploča koja prekriva grob bila je pomerena na tri dana zbog obnove i arheološke analize.

To je bilo prvi put da je mramorna ploča pomerena od najmanje 1810. godine, kada su sprovedeni zadnji radovi zbog požara u bazilici, a možda i ranije, rekao je otac Samuilio Egojan iz Jermenske Crkve, jedne od konfesija koja upravlja bazilikom.

Isusova slika može se videti u uskom delu prostora ispod pomerene ploče. Pronađeni su i neki materijali koji su analizirani. Za obnovu su bili zaduženi grčki stručnjaci, a celi proces za potrebe dokumentarnog filma snima Nacionalna Geografija.

– Otvaranje groba omogućiće stručnjacima jedinstvenu priliku da ispitaju originalnu podlogu najsvetijeg mesta hršćanstva“, objavila je tada ta medijska kuća. „Moram priznati da su mi klecala kolena – rekao je Fred Hibert, stalni arheolog Nacionalne Geografije.

Edikula, koja se nalazi pod kupolom crkve podignute na mestu gde je, po hršćanskoj tradiciji, bila pećina u koju je položeno Isusovo telo, biće tokom obnove rastavljena i ponovo sastavljena. Samo su izuzetno slabi ili slomljeni delovi bili zamenjeni, a mramorne ploče su očišćene i konzervisane, a struktura koja ih podupire učvršćena. Radove su finansirale tri glavne hršćanske denominacije koje upravljaju bazilikom Svetog groba (katolici, pravoslavci i jermenski hršćani).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter