Izvor: tanjug
17.10.2020 u 21:22
0

UZNEMIRUJUĆE! Policija objavila snimak napada sa Trga Svetog Marka! Ima elemenata TERORIZMA! (VIDEO)

Hrvatska policija objavila je danas snimak napada u ponedeljak na Trgu Svetog Marka u Zagrebu, na kojem se vidi dolazak napadača, kako puca iz automatskog oružja na policajce i zgrade i potom beži.

Snimak je prikazan, objasnio je glavni direktor policije Nikola Milina na konferenciji za novinare, zbog toga što se pojavljuju različite i iskrivljene interpretacije u medijima o tome što se dogodilo.

OVO MORATE ZNATI

ŠOK PREOKRET! Mediji javili da je preminuo, ali prema novim saznanjima ŠARAC JE ŽIV!

UŽAS NA ZVEZDARI: Pronađeno telo muškarca!

Vučić čuvarima srpske bezbednosti poručio: Imamo samo jednu otadžbinu, Srbiju i da uvek budete na njenom braniku

„Računajte na prijateljsku Srbiju“: Vučić uputio reči podrške francuskom narodu

KORONA PRESEK: Srbija u CRVENOJ zoni, POZITIVNO 227

-Većina osoba je mislila da je napadnut samo jedan policijski službenik, a na snimku se vidi da to nije izdvojeni napad na policijskog službenika- rekao je Milina.

-Prema rezultatima dosad sprovedenih radnji potvrđeno je da se radi o pokušaju tri teška ubistva policijskih službenika koji su obezbeđivali vladu i sabor. Više timova krim-policije, ali i celokupni policijski sastav uključen je u prikupljanje informacija povezanih s mladićem koji je počinio ovaj čin. Možemo potvrditi da tu ima itekako elemenata koji ukazuju na počinjenje dela uz teroristički modalitet. Sam način izvršenja ukazuje na terorizam- kazao je Milina.

Policija je prilično detaljno utvrdila trasu kretanja napadača, ali još mora da proveri i pregleda niz informacija, a još nije tačno utvrđen motiv.

-Vidi se da je dolazak bio neočekivan i da je taj napad bio praktično vrlo brz i iznenadan. On je odmah uperio pušku, bez oklevanja, puška nije bila vidljiva nijednom građaninu do tih poslednjih sekundi pre napada na policijskog službenika-objasnio je Milina i dodao da zasad ne može da potvrdi da je hteo da uđe u vladu, ali ne može ni to da isključi.

Potvrđeno je da je napadač imao i drugo vatreno oružje.

SAZNAJTE JOŠ

HOROR KOD VRBASA: Pronađeno telo muskarca sa povredama na glavi!

CRNA SUBOTA: Leš žene izvučen iz Gružanskog jezera u Kniću

RATA NA KAVKAZU: Uništeno više 2.100 civilnih objeka, gađani turski i azerski vojni ciljevi!

BRITANSKA KRALJICA LOŠE? Elizabeta II gubi kilograme, najbliži u STRAHU od NAJGOREG

Podsetio je da je i danas privedena jedna osoba na području nadležnosti PU sisačko-moslavačke koja može biti dovedena u vezu s događajima na Markovom trgu, prenosi portal Indeks.

-Moram ukazati da je nakon događaja, dakle od 12. do 16. oktobra, policija u svom redovnom radu imala čak 83 slučaja dobrovoljnog predavanja oružja, svesni smo tog problema, ukupno smo pronašli 12 automatskih pušaka, četiri poluautomatske, 16 pištolja, 53 ručne bombe, kilogram eksploziva…- rekao je Milina.

Direktor polocije je održao sa svim načelnicima PU videokonferenciju i zatražio da policija preduzme sve preventivne mere kako bi zaštitili sve građane, a i najviše državne zvaničnike.

-Nama je prvenstveni cilj sigurnost Hrvatske, svih njenih građana, turista…Hrvatska je sigurna turistička zemlja. Hrvatska policija će učiniti sve kako bi nivo sigurnosti ostao na najvišem nivou- istakao je Milina.

Milina je rekao i da je bilo više događaja povezanih s događajem na Trgu svetog Marka i da je određeno pismo pretećeg sadržaja prijavljeno PU zagrebačkoj.

Policija nastavlja opsežno kriminalističko istraživanje i o svemu će blagovremeno obavestiti javnost.

Napadač, 22. godišnji Danijel Bezuk je na Markovom trgu u Zagrebu u ponedeljak rano ujutru pucao u smeru zgrade vlade i tom prilikom jedan policajac je zadobio teške povrerede, dok je drugi odgovorio na napad iz službenog pištolja.

Bezuk je nešto kasnije izvršio samoubistvo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter