Izvor: Tanjug
01.11.2020 u 04:59
0

Danas sahrana mitropolita Amfilohija, građani koji žele da se oproste moći će to da učine u mimohodu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen danas u kripti Sabornog hrama u Podgorici, a svetu liturgiju će predvoditi patrijarh srpski Irinej.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ: Želimo da ulažemo u sever Crne Gore i POMOGNEMO SVOM NARODU!

POSLALA PORUKU MRŽNJE: Olbrajtova ponovo PRETI SRBIMA!

SVAĐA SA KRVAVIM KRAJEM: U Ripnju izboden muškarac (46)!

Sahrani će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dolazak je najavio i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija dopremljen je juče u Podgoricu i izložen u hramu Hristovog vaskrsenja gde je veliki broj građana prošao kako bi odali poštu.

Telo mitropolita biće u Hramu do sahrane i sve vreme građani koji žele da se oproste od Amfilohija moći će to da učine u mimohodu.

Danas će najpre biti služena Sveta liturgija, koju će predvoditi patrijarh srpski Irinej sa više arhijereja SPC i drugih pomesnih crkava, a nakon toga i opelo i sahrana.

PROČITAJTE JOŠ…

BLIŽI NAM SE NAJGORI SCENARIO: Srbija na korak do TAMNO ljubičaste zone, a evo šta to znači!

MORAĆE DA PODNESU OSTAVKU: Putin menja zakone!

NASTAVLJAJU SA PROVOKACIJAMA: Voditelj ne dozvoljava Vučiću da otkrije ključnu stvar građanima Crne Gore!

SIJARTO ZADOVOLJAN: Srbija je dragoceni partner, ima odličan odnos sa Mađarskom

Amfilohije će prema sopstvenoj želji biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici, a grob u kojem će počivati pripremljen je za njegovog života.

Do sahrane mitropolita u svim pravoslavnim hramovima u jednakim razmacima zvoniće zvona, a na dan sahrane u svim manastirima, gde je to moguće, biće služene liturgije i održan pomen.

Episkopski savet je apelovao na sve učesnike mitropolitovog ispraćaja da se pridržavaju svih propisanih zdravstvenih mera zaštite od korona virusa.

Crnogorski Javni servis RTCG direktno će pratiti sahranu, saopštila je Mitropolija crnogorsko primorska.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter