Izvor: Novosti.rs
01.11.2020 u 07:41
0

UŽIVO! SAHRANA MITROPOLITA: Vernici ispraćaju SVOG VOĐU

MITROPOLIT Amfilohije biće sahranjen danas u kripti Sabornog hrama, kako je i želeo.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija dopremljen je juče u Podgoricu i izložen u hramu Hristovog vaskrsenja gde je veliki broj građana prošao kako bi odali poštu.

Juče je mitropolitu služeno opelo u Sabornom hramu u Podgorici.

Sahrani će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dolazak je najavio i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Telo mitropolita biće u Hramu do sahrane i sve vreme građani koji žele da se oproste od Amfilohija moći će to da učine u mimohodu.

PROČITAJTE JOŠ…

BLIŽI NAM SE NAJGORI SCENARIO: Srbija na korak do TAMNO ljubičaste zone, a evo šta to znači!

LOŠE VESTI IZ BRAZILA: Registrovano rekordnih 18.947 slučajeva Kovida 19!

MORAĆE DA PODNESU OSTAVKU: Putin menja zakone!

NASTAVLJAJU SA PROVOKACIJAMA: Voditelj ne dozvoljava Vučiću da otkrije ključnu stvar građanima Crne Gore!

SIJARTO ZADOVOLJAN: Srbija je dragoceni partner, ima odličan odnos sa Mađarskom

Najpre će biti služena Sveta liturgija, koju će predvoditi patrijarh srpski Irinej sa više arhijereja SPC i drugih pomesnih crkava, a nakon toga i opelo i sahrana.

Do sahrane mitropolita u svim pravoslavnim hramovima u jednakim razmacima zvoniće zvona, a na dan sahrane u svim manastirima, gde je to moguće, biće služene liturgije i održan pomen.

Episkopski savet je apelovao na sve učesnike mitropolitovog ispraćaja da se pridržavaju svih propisanih zdravstvenih mera zaštite od korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter