Izvor: tanjug
06.11.2020 u 10:53
0

POČELO JE! Pogledajte novogodišnje ukrašavanje Beograda! (VIDEO)

Postavljenje novogodišnje rasvete počelo je 1. novembra, a u čitavom gradu biće postavljena do 10. decembra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je najavio da će najuži centar grada zasijati već između 15. i 20. novembra, dok će svih deset gradskih opština imati novogodišnju rasvetu do 30. novembra. Kako je rekao, najkasnije do 10. decembra novogodišnju rasvetu imaće i centri prigradskih opština.

– Ove godine odlučili smo da sa puštanjem novogodišnje rasvete ne počnemo ranije jer nemamo tako puno turista kao proteklih godina. Rasveta je važan deo novogodišnje atmosfere i jedan od razloga, pored svega ostalog što se dešava u Beogradu, zbog kojeg turisti dolaze u naš grad“, rekao je Vesić, sa saopštio Beoinfo.

Dodaje da će zbog situacije sa kovidom-19, novogodišnja rasveta biti puštena mesec dana kasnije. Vesić je rekao da mesečni rad kompletne novogodišnje rasvete košta oko 600.000 dinara, odnosno oko pet hiljada evra.

– Prošle godine novogodišnja rasveta je svetlela tri meseca i račun je bio oko 15.000 evra. Reč je o LED rasveti koja je štedljiva i to je zaista mali trošak u odnosu na efekat koji se dobije – kaže Vesić.

Govoreći o programu za proslavu Nove godine, zamenik gradonačelnika je rekao da će on zavisiti od epidemiološke situacije i kakave će mere biti na snazi.

– Nećemo ostaviti građane bez novogodišnjeg programa. Mi, inače, spremamo zanimljiv program pod nazivom „Razglednica iz Beograda” na nekoliko mesta u gradu. Ukoliko ne bude mogao da bude prisutan veći broj građana, program će biti emitovan na TV ili onlajn, tako da će svi moći da ga vide – naveo je Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter