Izvor: Kurir.rs
15.11.2020 u 21:07
0

CRVENA ZVEZDA IŠČUPALA POBEDU PROTIV SPLITA: Lojd sjajnom odbranom rešio utakmicu

Crvena zvezda u 7. kolu regionalne ABA lige savladala Split. u hali „Aleksandar Nikolić“.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Splićane sa 78:76 (18:24, 20:18, 22:17, 18:17) i tako zadržali stopostotan učinak.

Junak pobede je Džordan Lojd koji je pri nerešenom rezultatu 76:76 osvojio loptu i potom poentirao. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat.

Split je bio bolji rival većim delom utakmice, imao je i 14 poena prednosti, a Zvezda je prvi put u vođstvo stigla u 30. minutu.

O Brajant je bio najefikasniji u redovima crveno-belih sa 18 poena. Simonović je postigao 15 poena, a Davidovac 10. U redovima gostiju Marko Luković je bio najefikasniji sa 25 poena, Vranković je postigao 21 poen, Marčinković 12, a Mesiček 11.

Crvenu zvezdu očekuju dva gostovanja u Evroligi, protiv Olimpije u Milanu i Barselone, a zatim i gostovanje Partizanu u prvoj večitom derbiju ove sezone.

SAZNAJTE JOŠ

LEKARI PRIMETILI NOV SIMPTOM KORONA VIRUSA KOD DECE: Stiže sa temperaturom i stomačnim problemima

KON APELUJE: Zdravstvenim radnicima potrebna podrška društva

STIŽE LEDENA ZIMA? Pogledajte šta su procene meterologa

POSLEDNJE ZBOGOM SINU FUDBALSKE LEGENDE: Evo kada će biti sahranjen Vedran Repčić

TOK MEČA

Uoči početka utakmice minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom Mileti Lisici, članu šampionske generacije Crvene zvezde iz 1993/94. Tada je u timu bio i aktuelni trener Saša Obradović,

Mali jubijel slavi Marko Simonović, koji igra 300. utakmicu u dresu Zvezde.

4. ČETVRTINA

Sjajne Role Marka Simonovića i Džonija O Brajana na startu poslednje četvrtine. Zvezda vodi 67:63 u 33, minutu. Simonović trećoj trojkom posle ofanzivnog skoka donosi Zvezdu plus pet u 35. minutu.

3. ČETVRTINA

Sjajan finiš treće četvrtine za Zvezdu. Crveno-beli su u nekoliko minuta napravili 15 poena viška i prvi put na meču poveli u 30. minutu sa 60:59.

Pauza nije donela promenu u igri Zvezde. Split pravi seriju 9:0 i ponovo ide na dvocifreno vođstvo – 40:51.

2. ČETVRTINA

O Brajant i Dobrić imaju po sedam poena, Rit i Lojd po šest u Crvenoj zvezdi. Luković ima 12 poena u Splitu, Vranković 11 poena, a Marčinković 10 poena.

Zvezda je stegla odbranu, zaigrala agresivnije i stigla na dva poena minusa – 38:40. Ipak, Marčinković tri sekunde pre kraja postavlja konačnih 38:42 posle 20 minuta.

Serija Zvezde u središnjem delu druge četvrtine. Simonović pogađa za tri i to je serija domaće ekipe 10:0.

Marčnković sa pet vezanih poena otvara drugu četvrtinu za 29:18. Luković dodaje nove poene – 31:18 za goste u 13. minutu.

Obradović je ljut zbog igre u odbrani svojih košarkaša.

1. ČETVRTINA

Loe je Zvezda odigrala prvih deset minuta, primila je 24 poena.

Zvezda uglavnom sa distance pogađa, trojke su pogodili Davidovac, Lojd i Dobrić.

Antonio Vranković, sin Stojka Vrankovića, nezaustavljiv je na startu utakmice, postigao je deset poena za vođstvo 20:10 posle osam minuta.

Loš start Crvene zvezde, Split posle tri minuta vodi sa 9:2.

U timu nema Branka Lazića i Ognjena Kuzmića.

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao jeu najavi meča da njegovoj ekipi, posle teških mečeva i putovanja poslednje nedelje, treba dobra utakmica protiv Splita.

„Dolazi nam vrlo organizovana ekipa Splita koja ima jasnu viziju šta radi u napadu i u odbrani. Posle iscrpljujuće utakmice protiv Reala i poslednje nedelje putovanja i jakih utakmica treba nam dobra utakmica jer mnoge stvari ne možemo da ispravljamo treningom, već kroz utakmice“, rekao je Obradović, prenosi klub.

„U ovom trenutku, samo na taj način možemo da dižemo formu i smanjimo prazne hodove u igri“, dodao je trener crveno-belih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter