Izvor: Happy BSC
11.11.2021 u 14:22
0

Položeni venci na Spomen-kosturnicu ruskih vojnika

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović danas je na Novom groblju položio venac na Spomen-kosturnicu ruskih vojnika stradalih u Velikom ratu.

Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici ambasada Francuske, Rusije, SAD, Mađarske, Belgije, Nemačke, Češke, Australije, Austrije, Kanade i Rumunije, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mirko Janić kao i predstavnici Vojske Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: Gradonačelnik Beograda čestitao Dan primirja: Nikada nećemo zaboraviti naše oslobodioce, Srbija ostaje na putu slobodarskih ideala 

Mladenović je istakao da ceo svet danas obeležava Dan primirja odnosno dan kad je završen Prvi svetski rat.

–Srbija sa ponosom može da kaže da je učestvovala u tom ratu na srani onih koji su se branili i pobedili. Danas i pobednici i poraženi obeležavaju ovaj dan. Veliki rat je zvrešen kao rat sa milionskim žrtvama i željom da se to više ne ponovi. Danas šaljemo poruku svima da je srpska vojska i anrod dali veliku žrtvu u Prvom svetskom ratu. Skoro svaki četvrti muškarac je stradao a četvrtina stanovništva je bila devstirana, jer i oni koji su preživeli bili su iscrpljeni ili teško bolesni – rekao je Mladenović i naglasio da je Srbija pobedila i da se danas sećamo onih koji su dali život da bismo mi živeli u slobodnoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ: VESIĆ: Naši heroji 1918. izvojevali slobodu uz pomoć Francuske 

–Sećamo ih se i odajemo poštu kao velikim juncima koji nisu razmišljali ni o čemu osim da odbrane zemlju i narod. Nama ostaje da čuvamo slobodu i ne dopustimo da je bilo ko ugrozi kao i da ne zaboravimo njihovu žrtvu – zaključio je Mladenović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter