Izvor: Tanjug
20.11.2020 u 12:37
0

PLENKOVIĆ: Situacija ozbiljna, mere nisu blage

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da, iako su današnji brojevi novozaraženih korona virusom manji nego pre nedelju dana, pooštrenim merama se želi smanjiti širenje zaraze s obzirom na to da je situacija, kako je rekao, i dalje veoma ozbiljna.

U obraćanju novinarima, on je rekao da je vlada uvodila proporcionalne mere, za koje je ocenio da su dale rezultate.

„Došli smo u situaciju da brojke stagniraju, znači da su mere dale rezultate“, rekao je Plenković i dodao da je iz izlaganja šefa kriznog štaba Davora Božinovića shvatio da je danas 100 manje novozaraženih nego u prošli petak.

OVO JE BIO POGLAVAR SPC

NA ČELU SPC JE BIO 10 GODINA, ZVALI SU GA POMIRITELJ: Ovo je ŽIVOTNA PRIČA patrijarha Irineja

ŽIVOTOPIS PATRIJARHA IRINEJA: Rodio se kao Miroslav, evo kad je prelomio da se zamonaši

OVAKO JE GOVORIO PATRIJARH SRPSKI IRINEJ: Ja program nemam, moj program je program naše svete Crkve

Uptitan da li se s novim pooštrenim merama kasni, on je rekao da se proteklih devet meseci čulo mnoštvo različitih stavova kada je reč o epidemiološkim merama.

„Kada god mi nešto napravimo, ima onih koji idu kontra. Mere su bile adekvatne i primerene, slušamo naučnike. Naša linija je konzistentna. Strategija borbe je adekvatna. Do sada smo preduzimali primerene mere, a ove koje smo sada doneli, smanjiće broj zaražzenih“, rekao je Plenković.

Na delu je, kazao je premijer, odgovornost svih i dodao da se bitka može dobiti samo ako u njoj svi solidarno učestvuju.

„Deo ljudi doživljava bolest neozbiljnijom nego što bi trebalo. Hrvatska je obezbedila funkcioniranje svih segmenata društva – budžeta, javnih i državnih službi, kao i privrede, koliko je to moguće“, rekao je Plenković, koji smatra da mere donete po preporuci medicinske struke nisu blage.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter