Izvor: Blic.rs
23.11.2020 u 09:09
0

OVE MERE SU OD SUTRA NA SNAZI: Prodavnice rade do 21, kafići i tržni centri do 18 sati

Vlada Srbije usvojila je u subotu nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom Covid–19, čija primena počinje od utorka, 24. novembra i trajaće narednih deset dana.

Novim merama od 24. novembra do 3. decembra radno vreme ugostiteljskih objekata – restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se i oni neće raditi od 18.00 do 5.00 sati narednog dana, navodi se u novoj Uredbi vlade objavljenoj u Službenom glasniku.

Ovom Uredbom izmenjeni su neki članovi prethodne uredbe tako da je ostalo da prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti neće raditi od 21 do 5.00 sati, objavio je danas medijima.

Apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja, navodi se u Uredbi.

Među novim merama, kako je saopštila Vlada Srbije juče, je i obavezno bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

PROČITAJTE JOŠ…

OGLASIO SE PUTIN: Neću da čestitam Bajdenu!

DODIK: Icko je totalno izgubio kompas! Ne može on nama ništa da nametne!

OHRABRUJUĆE VESTI: Vakcina protiv korone za manje od JEDNOG EVRA?

NOVE PROVOKACIJE: Na tabli na ulazu u Gračanicu, napisano OVK!

Vlada je propisala i zabranu svih javnih okupljanja s prisustvom više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Međutim, od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).

Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Takođe, među merama je i stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Propisana je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Navedene mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter