Izvor: Happy BSC
12.11.2021 u 11:23
0

BERIŠA ZA „VIKEND JUTRO“: Grenelova izjava je potvrdila stav Bajdenove administracije čak i kad je Kurti u pitanju!

Priština je odbila američki novac za unapređenje gasnog projekta.

“Trebalo je da budemo agresivniji”-izjavio je bivši američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel. 

Kakav je odgovor iz Prištine na Grenelove reči i da li se može očekivati Kurtijeva reakcija govorilili su u jutarnjem programu na Happy TV, Zoran Anđelković Baki-nekadašnji poslanik SPS-a, ministar, predsednik privremenog izvršnog veća AP Kosova,  Demo Beriša-nekadašnji oficir JNA i vojske Srbije i predsednik matice Albanaca u Srbiji i Nikola Šainović-nekadašnji premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije. 

PROČITAJTE JOŠ: ZORANA MIHAJLOVIĆ: Povećanje energetske efikasnosti je nacionalni cilj

Na pitanje da li su iznenađeni ovom izjavom Grenela i kakva je moguća Kurtijeva reakcija, oni su rekli: 

-Mislim da je dobra stvar što je Grenel došao ovde. On je vodio sve pripreme oko Vašingtonskog sporazuma  i zalaže se za njegovo poštovanje.  Njegov cilj je bio  ekonomsko poboljšanje situacije stanovnika Zapadnog Balkana.  Kada se popravi ekonomski položaj,  onda Merdare kao takvo postaje beznačajno, naročito ukoliko bi Kurti i prištinska administracija prihvatili da budu deo “Otvorenog Balkana”. Zašto Kurti nije prihvatio novac SAD za gasovod je izazvalo pad njegove popularnosti na Kosovu i Metohiji. Opozicija ga je zbog ovog poteza napadala. toga napadali u Mislim da je  odluka više vezana za energetski bilans i da oni to moraju da rešavaju. Bajden je takođe potvrdio da stoji iza Vašingtonskog sporazuma jer je on koristan za građane Zapadnog Balkana, samim tim i svi njegovi izaslanici. Kurti ne priznaje ništa. Oni misle da Gazivode pripadaju njima-kazao je Anđelković. 

-Smatram da  Kurti opet radi na preduzimanju nekih akcija. Mi smo došli do takvih informacija. Kurti je mislio da će mu prethodna dva upada na Sever Kosova doneti politički benefit pred izbore. Svaki sledeći upad može biti ozbiljniji i sa većim i težim posledicama od prethodnih. Na Kosovu nije teško zapaliti fitilj-rekao je Anđelković. 

PROČITAJTE JOŠ: Ðurić: Grupa prijatelja Srbije u Kongresu SAD raste

– Kurti nema taktiku. On gubi tlo pod nogama i to je pokazao. Ni sa jednim predsednikom Amerike, poslednjih 16 godina, on nije mogao da funkcioniše. Amerikanci su ga kao mladog političara doveli na vlast da bi skinuli kompletno rukovodstvo OVK. Nakon lokalnih izbora, on će činiti sve moguće i nemoguće. On glumi velikog državnika, a svakodnevno je njegov rejting u padu. Trebalo bi da se ugleda na komšijske političare i da se sam povuče.On je čovek bez iskustva kojem je sve dato na raspolaganje-rekao je Beriša. 

-Grenelova izjava je pokazala da američka administracija ne menja svoj kurs kada je u pitanju i sam Kurti. Njegovo ponašanje će mu samo doći glave! -rekao je Beriša. 

– Rat je završen rezolucijom 12.44.  Njen značaj je u tome da se spreče nove žrtve. Nepoštovanjem ove rezulicije kriza se vraća duboko u nazad. To je način da se probude ambicije raznih subjekata da oni mogu da rade šta god hoće nasilnim putem. To je poznato  ponašanje koje traje već  20 godina.  Negovanje struktura OVK kao vladajuće, bacilo  je u senku bilo kakve umerene sstruje.  Sklonjen je Tači, ali na scenu nisu došle umerene Rugovine snage već nova radikalna struja, koja se zove Kurti. On hoće pobedu u smislu da se izbori za nezavisno Kosovo. On to otvoreno kaže i  Amerikancima. “Nemojte mi davati pare, tražim nezavisnost”- to im počuje-kazao je Šainović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter