Izvor: Kurir.rs
26.11.2020 u 10:31
0

DRITAN POSLAO KRIVOKAPIĆU PREDLOG SPORAZUMA

Građanski pokret URA Dritana Abazovića uputo je mandataru Zdravku Krivokapiću i predsedniku parlamenta Aleksi Bečiću predlog sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade, pišu podgorički mediji. 

Predlog sporazuma, u koji je Dan imao uvid, sadrži 13 tačaka i podrazumeva usvajanje pet zakona: o poreklu imovine, lustraciji, zakona o vladi, o Skupštini, kao i zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Predlog sporazuma je, prema pisanju podgoričkog dnevnika, URA Krivokapiću i Bečiću dostavio pre nekoliko dana.

Najnoviji sporazum, između ostalog, obuhvata i donošenje u što kraćem roku izmena i dopuna Zakona o slobodi veroispovesti, s akcentom na ukidanje spornih članova, kao i nastavak pregovora sa Evropskom unijom (EU) s ciljem ostvarivanja napretka u poglavljima 23 i 24.

SVET SE ODUŽUJE FUDBALSKOJ LEGENDI

FIFA POVLAČI DRES SA BROJEM DESET U ČAST LEGENDE

MMA BORAC ALEKSANDAR ILIĆ PREDVIDEO SMRT FUDBALSKE LEGENDE

SLAVNI FUDBALER UMRO KAD I NJEGOV FUDBALSKI IDOL DŽORDŽ BEST I FIDEL KASTRO (FOTO)

„Konsolidacija javnih finansija uz presek zatečenog stanja u trenutku preuzimanja vlasti, odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala uz pooštravanje kaznene politike iz ovih oblasti, donošenje hitnih mera za borbu protiv pandemije novog korona virusa Kovid-19, temeljna reforma izbornog zakonodavstva i stvaranje uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora“, navodi Dan. 

Takođe predloženi sporazum predviđa izmene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, sa prioritetom donošenja.

Deo sporazuma je i donošenje seta mera iz oblasti zaštite životne sredine s ciljem brendiranja Crne Gore kao ekološke države, zatim revizija i preispitivanje svih koncesionih ugovora, kao i donošenje deklaracije o trajnoj zabrani izgradnje malih hidroelektrana na crnogorskim vodotocima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter